Zabranjene posjete pacijentima u KCCG

Posjete hospitalizovanim pacijentima u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) zabranjene su zbog povećanja aktivnosti virusa gripa, saopšteno je iz te zdrasvtvene ustanove.

“U skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZ), a usled povećanja aktivnosti virusa gripa kao i registrovanog broja oboljelih od bolesti koja liči na grip na teritoriji Crne Gore od danas se obustavlja posjeta hospitalizovanim bolesnicima u KCCG”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da članovi uže porodice informacije o zdravstvenom stanju pacijenata mogu dobiti na matičnom odjeljenju putem telefona svakog dana od 14 do 15 sati.Iz KCCG su kazali da će posjete biti obustavljene do poboljšanja epidemiološke situacije.

Apelovali su na građane da se pridržavaju opštih mjera prevencije, koje podrazumijevaju redovno provjetravanje prostorija, izbjegavanje bliskih kontakata sa oboljelima, izbjegavanje boravka u zatvorenim prostorima gdje boravi veliki broj ljudi, adekvatnu ishranu sa dosta svježeg voća i povrća i fizičku aktivnost.

 

Izvor: Mina