Registrovano 47 novih slučajeva infekcije

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 47 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom četvrtka završile analizu i dostavile rezultate za 549 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 21, Nikšića 11, iz Bara i Kotora po tri, Herceg Novog i Pljevalja po dva i iz Budve, Danilovgrada, Rožaja, Ulcinja i sa Cetinja po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za četvrtak je iznosio 8,56 odsto.

“Tokom četvrtka IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.790.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 22 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 309.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 284.026.

U Podgorici je aktivan 151 slučaj koronavirusa, u Nikšiću 41, Herceg Novom 23, Pljevljima 16, Budvi 13, Kotoru 11, u Baru i na Cetinju po devet, u Tivtu osam, Danilovgradu sedam i u Andrijevici pet.

U Bijelom Polju, Šavniku Ulcinju su aktivna po tri slučaja koronavirusa, u Beranama i Rožajama po dva, a Kolašinu, Mojkovcu, Plužinama i Gusinju po jedan.

U Petnjici, Plavu, Tuzima i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

izvor:mina