Registrovano 26 novih slučajeva infekcije

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 26 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom nedjelje završile analizu i dostavile rezultate za 358 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 15, Herceg Novog, Nikšića i Pljevalja po tri, a iz Plužina i sa Cetinja po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za nedjelju je iznosio 7,26 odsto.

“Tokom nedjelje IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.790.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 18 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 236.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 283.844.

U Podgorici je aktivno 108 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 25, Herceg Novom 21, Pljevljima 16, Budvi 14, Baru devet, u Kotoru i Tivtu po šest, u Andrijevici, Danilovgradu i na Cetinju po pet.

U Bijelom Polju, Rožajama i Šavniku aktivna su po tri slučaja koronavirusa, u Plužinama i Ulcinju po dva i u Beranama, Kolašinu i Tuzima po jedan.

U Gusinju, Mojkovcu, Petnjici, Plavu i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

IZVOR:MINA