Registrovan 21 novi slučaj infekcije

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovan 21 novi slučaj koronavirusa, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom četvrtka završile analizu i dostavile rezultate za 593 uzorka.

U Podgorici je registrovano 11 novih slučajava, u Pljevljima tri, Baru i Herceg Novom po dva, a u Danilovgradu, Nikšiću i Šavniku po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio 3,54 odsto.

“Tokom četvrtka IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.790.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 20 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 218.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 283.771.

U Podgorici je aktivno 97 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 20, Pljevljima 17, Herceg Novom 16, Budvi 12, Baru devet, Tivtu sedam, Bijelom Polju šest, na Cetinju, u Kotoru i Ulcinju po pet.

U Danilovgradu, Rožajama i Šavniku aktivna su po četiri slučaja koronavirusa, u Andrijevici tri, Tuzima dva, a u Beranama i Plužinama po jedan.

U Gusinju, Kolašinu, Mojkovcu, Petnjici, Plavu i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

 

izvor:mina