Preminula jedna osoba, 67 novih slučajeva infekcije

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 67 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 1.052 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 24, Nikšića 13, Budve osam, Danilovgrada pet, Bara tri, Bijelog Polja, Kotora, Pljevalja, Tivta i Ulcinja po dva.

Po jedan novozaraženi registrovan je na Cetinju, u Herceg Novom, Petnjici i Rožajama.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio 6,18 odsto.

“Tokom srijede IJZ-u je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa infekcijom koronavirusom kod pacijenta iz Nikšića. Preminuli je imao 45 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.711.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 70 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 553.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 234.472.

U Podgorici je aktivno 209 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 59, Budvi 55, Baru 49, Tvitu 28, Kotoru 27, Pljevljima 24, Herceg Novom 23, Danilovgradu 15, Beranama i Cetinju po 14.

U Ulcinju je aktivno 13 slučajeva koronavirusa, u Bijelom Polju i Rožajama po šest, na Žabljaku tri, u Petnjici i Plužinama po dva, Andrijevici, Kolašinu, Mojkovcu i Tuzima po jedan.

U Gusinju, Plavu i Šavniku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.