Preminuo 17-ogodišnji pacijent, 69 novih slučajeva infekcije

Sedamnaestogodišnji pacijent iz Bara preminuo je od posljedica koronavirusa, a u u posljednja 24 sata registrovano je 69 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom utorka završile analizu i dostavile rezultate za 1.009 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 30, Bara sedam, Nikšića šest, Tivta pet, Kotora četiri, iz Budve, Pljevlja i sa Cetinja po tri, iz Berana i Herceg Novog po dva i iz Bijelog Polja, Danilovgrada, Mojkovca i Rožaja po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za utorak je iznosio 6,84 odsto.

“Tokom utorka IJZ-u je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa infekcijom koornavirusom kod pacijenta iz Bara. Preminuli je imao 17 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.710.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 72 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 557.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 234.405.

U Podgorici je aktivno 211 slučajeva zaraze koronavirusom, Nikšiću 59, Budvi 53, Baru 51, Tivtu 29, Kotoru 27, Herceg Novom i Pljevljima po 26, Beranama 16, na Cetinju 13, u Ulcinju 11, Danilovgradu deset.

U Rožajama i Bijelom Polju je aktivno po šest slučajeva koronavirusa, u Plužinama i na Žabljaku po tri, u Petnjici dva i u Andrijevici, Kolašinu, Mojkovcu, Šavniku i Tuzima po jedan.

U Gusinju i Plavu nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

 

izvor:mina