Registrovan 71 novi slučaj infekcije

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovan 71 novi slučaj infekcije koronavirusom.

U tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod od posljedica kovid infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom četvrtka završile analizu i dostavile rezultate za 918 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 27, Bara, Budve, Kotora i Nikšića po šest, Pljevalja i Tivta po pet, Herceg Novog tri i po jedan sa Cetinja, iz Berana, Danilovgrada, Plužina, Rožaja, Tuzi i Ulcinja.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za četvrtak je iznosio 7,7 odsto.

“Tokom četvrtka IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.709.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 62 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 475.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 234.051.

U Podgorici je aktivno 185 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 52, Budvi 40, Baru 32, Pljevljima 29, Herceg Novom 24, Kotoru 22, Tivtu 19, Bijelom Polju 12, na Cetinju 11, u Ulcinju deset a u Beranama devet.

U Rožajama je aktivno osam slučajeva koronavirusa, u Danilovgradu pet, Petnjici četiri, Mojkovcu i Tuzima po tri, Kolašinu i Plužinama po dva, a u Andrijevici, Plavu i Šavniku po jedan.

U Gusinju i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

izvor:mina