Registrovana 64 slučaja infekcije koronavirusom

 U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, registrovana 64 nova slučaja infekcije koronavirusom, 49 među građanima Crne Gore i 15 među turistima koji borave na teritoriji države, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom četvrtka završile analizu i dostavile rezultate za 2.273 uzorka na koronavirus.

Od ukupnog broja novih slučajeva infekcije, 23,4 odsto čine turisti.

Novootkriveni slučajevi su iz Budve 20, Podgorice 12, Herceg Novog osam, Kotora i Tivta po sedam, Nikšića šest, iz Bara dva i iz Plava i Cetinja po jedan slučaj.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za četvrtak je iznosio 2,77 odsto.

“Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom ”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.624.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 16 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 528.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 100.929.

U Budvi je trenutno aktivno 150 slučajeva koronavirusa, u Podgorici 145, Kotoru 51, Herceg Novom 39, Nikšiću 33, Baru 27, Tivtu 26, na Cetinju 16, Pljevljima osam, u Andrijevici, Bijelom Polju i Ulcinju po pet.

U Beranama i Danilovgradu su trenutno aktivna po četiri slučaja koronavirusa, u Šavniku i Tuzima po tri, na Žabljaku dva i u Plavu i Rožajama jedan.

U Gusinju, Kolašinu, Mojkovcu, Petnjici i Plužinama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

 

Izvor:mina