Stabilizacija situacije u Budvi i Kotoru

Budva već bilježi blagi pad pacijenata koji se javljaju za pomoć u kovid ambulantu ali da bi se efekat novih mjera vidio treba da prođe period inkubacije od 7 od 14 dana, kazala je dr Marija Mališić Dom zdravlja Budva.

"Nije to neko ogromno smanjenje broja pacijenata ali ako znamo da ih je bilo po 180 dnevno pa i 200 i preko, sada je taj broj za nekih 20% imanji, dakle ima oko 150 posjeta", kazala Mališić u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.I dalje je, dodaje doktorica, veliki pritisak na kovid ambulante ali je u pitanju manji broj pacijenata.

Gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić kazao je da se epidemiološka situacija u tom gradu stabilizuje. "Broj novooboljelih iz dana u dan je na na sve razumnijem nivou i opada, tako da možemo primijetiti, da je došlo stabilizacije epidemiološke situacije", kazao je Jokić.

On je dodao da su u Kotoru na snazi mjere koje su slične onima u Budvi i Tivtu i dodao da mjere ako se poštuju moraju dati rezultate. "Ne očekujem pooštravanje mjera", kazao je Jokić.

Izvor: rtcg