Svi kovid pacijenti u bjelopoljskoj bolnici stabilnog stanja

U Opštoj bolnici Bijelo Polje trenutno je hospitalizovano 40 pacijenata, njih 22 sa potvrđenom kovid infekcijom, dok 18 čeka rezultate testa, saopštio je za Radio Bijelo Polje PR te zdravstvene ustanove, Milan Veličković.

On je istakao da su svi pacijenti stabilnih vitalnih parametra, ali da su s obzirom na usložnjavanje epidemiološke situacije u Bijelom Polju proširili kapacitete za još 10 kreveta.

„S obzirom da u ovom trenutku ne možemo predvidjeti u kom pravcu će se kretati epidemiološka situcija, u pravcu smanjivanja ili daljeg širenja, mi smo odlučili da proširimo kapacitete, tako da trenutno imamo 50 raspoloživih kreveta za prijem i hospitalizaciju onih koji su kovid pozitivni ili imaju simptome infekcije. Pratićemo situaciju, a u saradnji sa relevantnim institucijama, Institutom za javno zdravlje i Kriznim medicinskim štabom,  donosićemo buduće odluke“, kazao je za Radio Bijelo Polje,  PR bjelopoljske Opšte bolnice.

Veličković je nagalsio da je bjelopoljska bolnica i kadrovski i tehnički spremna da odgovori svim izazovima.

„Naravno, sve zavisi od razvoja situacije u Bijelom Polju, ali nadam se da neće ići u pravcu težeg secenarija, te da nećemo morati da tražimo neka alternativna rješenja“, rekao je Veličković.

Podsjetimo, prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje u Bijelom Polju aktivno je 339 slučajeva.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: arhiva RBP