Stiže film po knjizi Stivena Kinga

4 8 mracna kulaNajnovija ekranizacija romana Stivena Kinga “Mračna kula” jedan je od filmova koji se isčekivao ovog ljeta. Još od kada je odlučeno da će Idris Elda da igra revolveraša Rolanda podigla se velika prašina, a da li je sve bilo opravdano domaća publika će moći da provjeri uskoro.

Posljednji viteški ratnik, Roland Dešain nalazi se u vječitoj bitki sa Valterom O Dimom takođe poznatim i pod imenom Čovjek u crnom (igra ga Metju Mekonahi). Odlučan je da ga spriječi u uništenju Mračne kule koja u ravnoteži održava čitav naš univerzum. Dok sudbina svjetova visi na tankoj liniji, dobro i zlo će se sukobiti u ultimativnoj borbi u kojoj jedino Roland može odbraniti Kulu od Čovjeka u crnom.

Režiser Nikolaj Arsel, uspio je da kombinujući elemente fantastike, horora i vesterna, na brilijantan način prenese na veliko platno najpoznatije književno djelo Stivena Kinga i povede vas na nevjerovatno putovanje kroz dobro i zlo.

4 8 mracna kula1

Filmovi snimani po romanima Stivena Kinga spadaju u najuspješnije ekranizacije, među kojima „Bjekstvo iz Šošenka”, „Mizeri”, „Isijavanje”, „Keri” i „Zelena milja”.

Izvor: Cdm