Vrpca objavila album prvijenac(video)

Podgorički bend Vrpca objavio je album prvijenac koji se može poslušati na digitalnim platformama: Spotify, Deezer, i Tunes, Soundcloud kao i na njihovom YouTube kanalu na linku

Album nosi naziv “Oko Sfere“ i sadrzi devet pjesama.

Vrpca je trojac koji čine : Braco Subotić (vokal), Miloš Pejović (gitara) i Danilo Pendo (bas), osnovan 2012. godine.

Kroz angažovan tekst, muzika projekta Vrpca nosi prepoznatljivu finesu alter roka, sa jasnim uticajima ali sa svojim pečatom, gdje je estetika ključni motiv za interakciju sa publikom. Ova skupina održava svoj izraz u vremenu najturbulentnijem od svih, prijemčiv svakoj duši koja hoda u bržem ili sporijem ritmu bilo kojeg grada.

Album „Oko sfere“ je sniman i realizovan u studiju STIVI u Spužu, pod producentskom palicom Stefana Pantovića. Gosti na albumu “Oko sfere” su Stefan Pantović (bek vocal, gitara i sint) i Ivan Ivanović (bubanj). Zarija Pavićević koji je svirao bubanj u bendu od osnivanja do ljeta 2020. godine, učestvovao je u stvaranju svih pjesama, a na albumu je snimio pjesme ,,Nikad dovoljno nije”, ,,Oko nje“ i ,,Podgoričanos”.

“Stefan Pantović i Ivan Ivanović su naši dugogodišnji prijatelji tako da je bilo uživanje raditi sa njima. Stefan kao producent prati naš rad od samog starta što je jako uticalo na sam proces snimanja i njegov pristup prema nama. Naglasio bih da je Stefan učestvovao kao gost na pjesmama (bek vokali, druga gitara i sint), a Ivan Ivanović je snimio bubanj na šest pjesama”, kazao je gitarista Miloš Pejović.

„Mi ovu priču gradimo već izvjestan period. Ne bih ulazio u detalje vezane za vrijeme ili ikakve odrednice. Ove su pjesme sve doživljene, kako davno reče jedan velikan, isto pobornik rokenrol zvuka. Iako mi, bivajući asocijativni, svaki tren i svaki dan crpimo inspiraciju iz svega oko nas, pjesme su, ponavljam i naglašavam, doživljene i proživljene, dakle apsolvirane. Zakucane i postavljene. Sama track lista je storija koja slušaoca vodi na razna mjesta, možda i neka na kojima i nije sam bio ili koja je posjetio, makar astralno. Iz paralelne stvarnosti. Uživajuci u zvuku, neopozivo. Oko čovjeka se i vrti sve a čovjek je u sferi i svojim okom posmatra i uvidja sve što se zbiva ili struji, što prolazi kraj njega kao i ono što ostaje sa njim. Zadržava se tu da bi nadalje pružalo snagu. Neosporno. Koristim priliku da se zahvalim i  PAM–u, na ukazanoj pomoći oko realizacije projekta“, rekao je frontmen benda Braco Subotić

Na albumu se prepliće nekoliko žanrova – dream pop, cross over, grunge, ambient, indie,  r’n’r ….. Najjednostavnije – alternative rock.

“Uokvirenost u jedan pravac sužava kreativni prostor, potrebno je razbiti formu koliko je moguće i uživati u procesu stvaranja pjesama. To je jedini način da se kroz eksperiment ode korak dalje razbijajući komfor zonu. Očekujemo da slušaoci pronadju sebe u porukama koje šaljemo, da ih naša muzika i lirika odvede u neki njima najprijatniji kutak gdje  prostor i vrijeme gube svoj opšti zakon”, zaključio je Pejović.

Album „“Oko sfere“ se može poslušati na digitalnim platformama: Spotify, Deezer, i Tunes, Soundcloud kao i na YouTube kanalu benda Vrpca na linku.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković