Osnovci iz Ravne Rijeke pored učenja posvećeni i brojnim vannastavnim aktivnostima (video)

Uspješni učenici OŠ ,,Aleksa Bećo Đilas“ iz Ravne Rijeke Marija Femić, Sofija Božović, Bojana Jeremić i Ognjen Sošić pored učenja posvećeni su i brojnim vannastavnim aktivnostima, koje im pomažu u usavršavanju znanja i vještina. 

Gostujući u emisiji ,,Smartovci“ Radija Bijelo Polje, osnovci iz Ravne Rijeke poručili su svojim vršnjacima da je za uspjeh potreban neprestani rad i trud, ali i dobra organizacija.

Učenica devetog razreda ove škole Marija Femić recituje pjesme, i piše tekstove, ističe da je nastavnica  primijetila talenat za lijepo kazivanje stihova.

Dva puta je učestvovala na smotri recitatora, nije bilo nagrada, ali kako ističe, bitno je učestvovati.

,,Predstavila sam se pjesmom ,,Balada o klovnu“, imala sam tremu, ali kada sam izašla na pozornicu – prošla je, bila sam usredređena samo na pjesmu i da je iznesem na najbolji način“, dodaje Marija, koja se ove godine priprema za takmičenje iz engleskog jezika.

Marija je i kapiten ženskog rukometnog kluba ,,Jedinstvo“. Ona je kazala da rukomet nije kao ostali sportovi, i nada se, kaže, da će jednog dana biti uspješna rukometašica.

Dvanaestogodfišnja Sofija Božović pet godina pohađa folklor.

,,Dosta mojih prijatelja je išlo na folklor, tako da sam i ja odlučia da probam, i svidjelo mi se. Do sada sam naučila oko sedam narodnih igara“, dodaje Sofija.

Pored folklora, Sofija je član odbojkaškog kluba škole.

,,Ove godine već imamo dvije pobjede, naredna utamica je u ponedjeljak i nadamo se pobjedi. Za odbojku sam se opredijelila jer je zanimljiv sport, ne igra se samo tijelom već se prvo razmišlja mozgom“, ističe Sofija.

Učenici ove škole kazali su da uspijevaju da usklade vrijeme u školi sa svim vannatsavnim aktivnostima, i da postižu dobre rezultate.

Učenica šestog razreda Bojana Jeremić član je literarne sekcije, piše pjesme i tekstove.

,,Do sada sam napisala deset pjesama. Inspiraciju obično pronalazim u prirodi, i najviše volim da pišem o detaljima iz prirode i o mojoj porodici. Nije bilo prilike da konkurišem sa pjesamama u okviru takmičenja, ali nadam se da će se to desiti u narednom periodu“, kazala je Bojana u današnjoj emisiji.

Ona je istakla da voli da čita knjige, a omiljena joj je ,,Razgovor uz oganj“, Mihaila Gazivode.

Desetogodišnji Ognjen Sošić voli da istražuje i čita razne enciklopedije o ljudskom tijelu i životinjama.

,,Sviđa mi se da istažujem jer bih volio biti doktor. I matematika mi kao predmet ,,ide od ruke“. Volim da računam i rješavam zadatke, to mi je veoma zanimljivo“, dodaje Ognjen.

Pored dobrog uspjeha u školi, on već četiri godine pohađa folklor.

,,Upoznao sam dosta novih drugara sa kojima se družim, učimo nove igre. Nije teško naučiti sve korake“, navodi Ognjen.

Marija, Sofija i Bojana kazale su u današnjoj emisiji da imaju mobilni telefon, ali da ga koriste samo u korisne svrhe. Ističu da im dosta pomaže u rješavanju zadataka za školu, i čitanju zanimljivosti. Ognjen je kazao da mu mobilni telefon nije potreban.

 

Reprizu emisije "Smartovci" na talasima Radija Bijelo Polje možete pratiti od 17:30.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE