Sugrađani uživali u degustaciji japanskog čaja (video)

Degustacija japanskog čaja organizovana je večeras u Centru za kulturu, u okviru manifestacije Dani japanske kulture, koja je protekla dva dana održana u našem gradu.

Brojni sugrađani večeras su imali priliku da prvi put piju japanski zeleni čaj.

,,U okviru trećeg dana manifestacije organizovali smo tradicionlano ispijanje japanskog čaja. Ambasada Japana nam je poslala čaj koji smo pripremali zajedno sa dva Japanca koji zadnjih godinu dana igraju fudbal u našem gradu, i oni su večeras spremali čaj po njihovoj tradicionalnoj metodi. Zadovoljan sam odzivom ljudi koji su propratili manifestaciju“, kazao je osnivač Kendo kluba Bijelo Polje, Dino Dizdarević, i naglasio da se nada da su zadovoljni ukusom japanskog čaja.

Kako je za Radio Bijelo Polje kazao sugrađanin Jusuf Kadić, lijepo je što se u našem gradu organizuju ovakve i slične manifestacije.

,,Noćas sam prvi put probao japanski čaj, i svidio mi se. Neobična manifestacija, koja mi se upravo zbog toga i sviđa. Ispratio sam sva ta dešavanja u okviru iste, jer je japanska kulturu zanimljiva, i mislim da su bar dvije civilizacije ispred nas“, ističe Kadić.

Pored večerašnje degustacije kjapanskog čaja, u ovkiru manifestacije ,,Dani japanske kulture“ u nedjelju je održan Kendo šampionat na kojem su učestvovali takmičari iz Crne Gore i Srbije, dok je drugog dana publika imala priliku da prati projekcije japanskih filmova.

Dane japanske kulture organizovala je Opština Bijelo Polje i Kendo klub Bijelo Polje, u saradnji sa Ambasadom Japana i Japanskim uglom.

Autorka, foto i video: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE