Otvoren vodovod u Sipanju, riješen problem vodosnabdijevanja za više od 45 domaćinstava (video)

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, zvanično su danas pustili u rad vodovod u Sipanju, vrijedan oko 55.000 eura.

Rješenje problema vodosnabdijevanja u selu Sipanje znači jedan novi kvalitet života za preko 45 domaćinstava koja žive na ovom prostoru, kao i za više od 100  vrijednih domaćina, koji su prepoznati po brojnim farmama čija djelatnost  poprima karakter robne proizvodnje.

Puštajući u rad vodovod u Sipanju, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, rekao je da je ovaj projekat realizovan po najboljoj mogućoj formuli zajedništva građana, odgovorne lokalne samouprave i Vlade Crne Gore.

„Siguran sam da će riješen problem vodosnabdijevanja biti novi podstrek za dalji razvoj poljoprivrede, kao i da će to cijeniti svi kao adekvatan odgovor i odnos prema onome  što su problemi stanovnika koji žive na ovim prostorima“, istakao je danas Simović, dodajući da na ovaj način Vlada Crne Gore dokazuje da joj je važno svako naselje Bijelog Polja i svaki pedalj Crne Gore, te da će i u budućem periodu raditi na rješavanju problema građana Crne Gore.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, kazao je da su poslije velikih napora konačno pustili u operativnu upotrebu ovaj vodovod, te da je ovo veliki dan za Sipanje i mještane tog sela.

„Kvalitetno vodosnbdijevanje je glavni preduslov da se nastavi život u ovom kraju i ne samo da nastavi, već da se kvalitetno razvija. Ovo je, iako možda mali, bio vrlo zahtjevan projekat, koji se sastojao od izgradnje kaptaže, 1.400 metara voda do glavne potisne stanice i glavnog sabirnog bazena. Puštanjem u rad ovog vodovoda ne samo da je riješen problem vodosnabdijevanja, već su se stvorili preduslovi da mještani nastave da se kvalitetno bave poljoprivrednom proizvodnjom i stočarstvom“, rekao je Smolović.

Predsjednik Smolović zahvalio se Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu, koji je obezbijedio električnu energiju, kao i resornom Ministrastvu i Vladi Crne Gore, koja je obezbijedila više od pola sredstava za ovaj projekat koji je ukupno koštao oko 55.000 eura.

Vladi Crne Gore, Ministarstvu poljoprivrede, kao i Opštini Bijelo Polje, danas se zahvalio i predjsednik Mjesne zajednice Sipanje, Mumin Smailović, koji je istakao da su mještani tog sela danas dobili čistu izvorsku vodu, čime je konačno riješen problem vodosnabdijevanja.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE