Ministar Simović danas u Bijelom Polju

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović sa saradnicima boravi danas u Bijelom Polju. Simović će učestvovati u akciji pošumljavanja goleti na lokalitetu Blatka u mjesnom centru Lozna.

Današnja akcija sadnje odvija se u okviru kampanje “Za svakog stanovnika Crne Gore po jedna sadnica“, a osim predstavnika Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprave za šume u njoj će učestvovati i predstavnici lokalne  samouprave, Udruženja privatnih vasnika šuma iz Bijelog Polja, koncesionara ŠIK-a „Lim“,  lovačke organizacije, zatim učenici Srednje stručne škole, te članovi više nevladinih organizacija.

Inače, Vlada je u okviru brojnih aktivnosti za očuvanje i unapređenje šumskih resursa, opredijelila 200.000 eura za pošumljavanje na cijeloj teritoriji države. U jesenjoj sadnji na prostoru svih područnij jedinica Uprave za šume biće posađeno 630.000 hiljada sadnica, simbolički po sadnica za svakog stanovnika Crne Gore. Ministar Simović  i predsjednik Opštine Petar Smolović  danas  će pustiti u funkciju i vodovod na Sipanju.