Komunalno preduzeće “Lim” nikad spremnije za zimu (video)

 Komunalno preduzeće “Lim” nikad nije bilo spremnije za zimu nego što je to ove godine, kazao je izvršni direktor Radenko Vujošević.

Gostujući u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje, on je kazao da su na inicijativu predsjednika Opštine Petra Smolovića, krenuli sa pripremama za zimsku sezonu, ranije nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

 

 

“Tako smo blagovremeno sproveli sve tenderske procedure radi nabavke neophodne opreme i sredstava za rad tokom zime. Na vrijeme smo kupili i uskladištili 60 tona industrijske soli, što će uz 20 tona preostalih od prošle godine, biti dovoljno za nasipanje puteva u zimskom periodu. Obezbijedili smo i dovoljne količine rizle koje su dopremljene do kritičnih dionica  na teritoriji opštine.

Zahvaljujući pomoći lokalne uprave uložili smo i značajna sredstva za kupovinu opreme, kako bi naša zimska služba mogla normalno da funkcioniše u narednom periodu. Nabavili smo četiri noža-dozera, vučni posipač, rotacioni posipač, a u proceduri smo nabavke specijalizovanog vozila poznatog kao “unimag”, za rad na zahtjevnim terenima, jer smo prethodnih zima imali probema na putevima sa velikim pedencijama na kojima postojeća mehanizacija nije mogla biti angažovana”, kaže Vujošević, dodajući da je ova investicija vrijedna preko 40.000 eura, te da će na taj način potpuno opremiti 11 vozila za čišćenje snijega.

 

Repriza emisije “Građanima u susret” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15.

 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE 

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE