Učenici OŠ ,,Pavle Žižić” poručili vršnjacima da usavršavaju svoja znanja (video)

Uspješni učenici OŠ ,,Pavle Žižić” iz Njegnjeva, Haris Bučan, Anes Čoković, Jana Perović, Lejla Kovačević i Petar Đaković gostujući u emisiji ,,Smartovci” Radija Bijelo Polje, poručili su svojim vršnjacima da prate svoje snove, i da uz neprestani rad mogu postići samo uspjeh.

Učenik devetog razreda OŠ ,,Pavle Žižić”, Haris Bučan, od trećeg razreda piše pjesme. On savjetuje mlade da čitaju knjige, i razvijaju svoju maštu i kreativnost.

,,Do sada sam napisao oko 15 pjesama, koje su obično  bile posvećene nekoj drugarici, neke čak i nemaju posvetu. Inspraciju obično pronalazim u prirodi ili onome što uočim gledajući kroz prozor”, ističe Bučan, koji će nakon završetka osnovne škole upisati gimnaziju u Bijelom Polju.

Dvanaestogodišnji Anes Čoković, pored odličnog uspjeha u školi, dobre rezultate postiže i u karate klubu ,,Jedinstvo”, čiji je član već četiri godine.

,,Od malena sam želio da se bavim karateom, i da naučim sve tehnike i vještine tog sporta, pa sam se i opredijelio za karate.Do sada sam učestvovao na više od 20 takmičenja, i osvajao brojne medalje”, dodaje Anes,

U današnjoj emisiji učenici ove škole kazali su da imaju mobilni telefon, ali ga ne koriste u školi. Dnevno koristeći telefon provode oko jedan sat, a najviše gledaju sadržaje koji su im korisni.

Učenica sedmog razreda Jana Perović, Školu za osnovno muzičko obrazovanje u kojoj svira violinu - pohađa četiri godine.

,,Učestvovala sam na četiri takmičenja, na kojima sam osvojila jednu zlatnu i tri srebrne medalje. Kada smo birali koji instrument želimo da sviramo ja sam odabrala violinu jer lijepo zvuči, i uvijek me interesovalo kako izgleda kada se svira ovaj instrument”, kazala je Jana u emisiji ,,Smartovci”, i poručila vršnjacima da kroz razne aktivnosti usavršavaju svoja znanja.

Dvanaestogodišnja Lejla Kovačević, na ovogodišnjoj Smotri recitatora osvojila je prvo mjesto, što je, kako je kazala u današnjoj emisiji, za nju novo iskustvo i veliki uspjeh.

,,Najviše volim da recitujem ljubavne pjesme, ali i one u kojima ima malo drame, jer kroz njih najbolje iskažem svoja osjećanja. Pjesmu za smotru recitatora dugo sam tražila, nijesam mogla da se opredijelim sa kojom ću se predstaviti, i eto na kraju uz pomoć profesora Ljubiše Jovanovića odlučili smo se za pjesmu Nedeljka Popadića ,,Tri Jablana”, navela je Kovačević.

Petar Đaković učenik osmog razreda, postiže dobre rezultate u školi, a kako je kazao najbolje mu idu ,,od ruke” hemija, fizika i matematika.

,,Zanimljivo mi je rješavanje zadataka i učenje iz ovih predmeta. Dosta vježbam zadatke iz zbirke uporedo sa gradivom iz knjige”, istakao je Đaković, koji osam godina pohađa i Školu za osnovno muzičko obrazovanje.

Petar svira harmoniku, a kako je istakao od malena mu je ovaj instrument najviše privlačio pažnju.

,,Svirajući harmoniku mogu naučiti i ostale instrumente sa dirkama, što je veoma korisno”, dodaje Petar.

Repriza emisije ,,Smartovci” biće emitovana danas na talasima Radija Bijelo Polje od 17:30 časova.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija : Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE