Projekat ,,Promocija zdrave hrane - Šarena pijaca zdravlja“ doprinio očuvanju domaćih proizvoda (video)

Projekat ,,Promocija zdrave hrane – Šarena pijaca zdravlja“, koji je realizovala Nevladina organizacija Centar za preduzetništvo, realizacijom je doprinio očuvanju domaćih proizvoda u Bijelom Polju.

Cilj projekta bio je podizanje svijesti mladih ljudi o važnosti poljoprivrede kao strateške grane razvoja, i očuvanja sela i životne sredine.

Predsjednik NVO ,,Centar za preduzetništvo“, Goran Joksimović kazao je za Radio Bijelo Polje da je cilj bio da se skrene pažnja na značaj proizvodnje zdravih proizvoda.

,,Aktivnosti su uspješno realizovane, naravno sve uz pomoć naših partnera na projektu, učenika i nastavnika OŠ ,,Dušan Korać“ i ,,Pavle Žižić“, kao i Srednje stručne škole, NVO ,,Zaštita eko biodiverziteta“ i volonteri NVO ,,Kan“. Zadovoljni smo nejgovim ishodom", dodao je Joksimović.

U okviru prvog dana manifestacije ,,Šarena pijaca zdravlja“ učenici i nastavnici OŠ ,,Pavle Žižić“ -Njegnjevo, organizovali su mali sajam zdrave hrane na kojem su izložili domaće proizvode, a prikupljena sredstva donirana su za liječenje djevojčice iz Bijelog Polja.

Drugog dana manifestacije organizovan je program „Al' se nekad zdravo jelo“ gdje su učenici i profesori Srednje stručne škole priredili program povodom obilježavanja Svjetskog dana zdrave hrane i hljeba. Treći  dan bio je u znaku obilježavanja Dana borbe protiv siromaštva, kroz program „ Ko radi ne boji se gladi“. Prikupljena je odjeća i hrana za pomoć najugroženijim porodicama sa područja naše Opštine.

,,Kroz trodnevnu manifestaciju u saradnji sa partnerima skupili smo dosta hrane i odjeće onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ova akcija pokazala je da postoji želja i potreba djece i njihovih roditelja da u svakom trenutku pomognu drugima. Zadovoljstvo nam je što smo učestvovali i u dodatnoj humanitarnoj akciji, prikupljanja novčane pomoći za liječenje oboljele djevojčice iz Bijelog Polja“, kazao je asistent na projektu, Rafet Mulić.  

U okviru projekta obilježena su tri Svjetska dana, 15. oktobar Dan žena na selu, 16. oktobar Dan zdrave hrane i hljeba i 17. oktobar Dan borbe protiv siromaštva.

Projekat ,, Promocija zdrave hrane – Šarena pijaca zdravlja“ podržan je od strane Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje.

Autorka Eldina Bećirović

Foto: Vladimir Jelić; NVO Centar za preduzetništvo

Video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE