Nevena, Lazar, Đorđe i Ognjen uspješni učenici OŠ ,,Braća Ribar“ (video)

Odlični učenici OŠ ,,Braća Ribar“ iz Zatona, Nevena Gurešić, Lazar Dangubić, Đorđe Janković i Ognjen Femić svoj talenat i umijeće predstavljaju i u okviru brojnih vannastavnih aktivnosti.

Gostujući u emisiji ,,Smartovci“ Radija Bijelo Polje, oni su vršnjacima savjetovali da svakodnevno rade ono što vole, i u čemu uživaju, da uče - jer samo kroz učenje mogu postići velike uspjehe.

Učenica osmog razreda Nevena Gurešić, kazala je da najviše voli da uči engleski jezik, jer će joj, kako navodi, u budućnosti biti neophodan.

,,Učenje engleskog mi je veoma zanimljivo, na časovima u školi pravimo i razne materijale koje kreativno osmišljavamo što nam pruža da lakše usvajamo znanja“, dodaje Nevena.

Učenik osmog razreda Lazar Dangubić, u današnjoj emisiji kazao je da su mu omiljeni predmeti u školi, matematika, fizika i hemija. Na Državnom takmičenju iz matematike prije dvije godine, Lazar je osvojio deseto mjesto u konkurenciji od 100 takmičara, što je, ističe, za njega veliki uspjeh.

,,Sviđa mi se što moram dosta da razmišljam kada rješavam zadatke iz ovih predmeta, mora logički da se razmišlja, i to je ono što je predodredilo da postižem dobre rezultate iz ovih predmeta“, istakao je Lazar, koji se aktivno bavi i fudbalom.

On je dodao da su u školi nedavno i organizovali jesenje aktivnosti iz kulture i sporta.

Pored svih obaveza, učenici ove škole uspijevaju da na kvalitetan način iskoriste slobodno vrijeme,, koje koriste za igru sa svojim vršnjacima.

Đorđe Janković, učenik šestog razreda ove obrazovne ustanove, učestvovao je na Smotri recitatora gdje se predstavio pjesmom ,,Most na Tari“, koju je i recitovao tokom emisije.

On je dodao da dobre rezultate u školi postiže iz engleskog jezika,  i da je to predmet koji mu najviše odgovara za učenje.

Učenik četvrtog razreda, Ognjen Femić, već dvije godine trenira košarku, za koju se kaže, opredijelio jer se djeca trenirajući ovaj sport ,,zdravo razvijaju“.

Nevena, Lazar, Đorđe i Ognjen kazali su u današnjoj emisiji da imaju mobilni telefon, ali da ga koriste u korisne svrhe, kao što su učenje, i rješavanje zadataka.

Repriza emisije ,,Smartovci“ biće emitovana danas na talasima Radija Bijelo Polje od 17:30 časova.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija : Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE