Ambasada Italije donirala softver za učenje italijanskog jezika

Ambasada Italije u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore organizovala je danas u Podgorici edukativni seminar za nastavnike i profesore italijanskog jezika za upotrebu softver programa za brže i efikasnije učenje italijanskog jezika.

Svim učesnicima radionice uručeni su danas novi softver programi, koje će moći da primjenjuju u nastavi, a kako je kazala profesorica italijanskog jezika iz Bijelog Polja, Marica Stanić, upotreba ovog softvera olakašće rad sa učenicima i pomoći im da nova znanja usvajaju brže i bolje.

“Ovaj program je urađen u skaldu sa udžbenicima koje učenici koriste, vrlo je jednostavan za upotrebu I mislim da upravo on može privući učenike i zainteresovati ih da se još vise posvete učenju italijanskog jezika, jer znamo da ovo moderno doba iziskuje upotrebu novih tehnologija, a mladi su jako vješti u tome”, kazala je Stanić, napominjući da je italijanski kao drugi strain jezik najzastupljeniji u Crnoj Gori.

Stanić je istakla i da upotreba softver programa za učenja italijanskog jezika zahtijeva i multimedijalnu tablu ili video projketor.

“Nažalost nemaju sve škole u Crnoj Gori multimedijalne table i projektore, što onemogućava primjenu savremenih softver programa kao što je ovaj, a to je problem sa kojim se suočava i bjelopoljska Gimnazija “Miloje Dobrašinović”. Međutim, ja se nadam da ćemo uskoro uz angažovanje direktora i pomoć Ambasade  Italije uspjeti da riješimo taj problem, kako bi što prije učenicima prezentovali ovaj sistem učenja, za koji vjerujem da je efikasniji”, objasnila je profesorica Stanić.

Ona je napomenula da je današnoj radionici prisustvovao i ambasador Republike Italije u Crnoj Gori, Luka Celioli (Luca Zelioli), kao i Arijana Nikolić Vučinić iz Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje.

Podsjetimo, profesorica Marica Stanića jedina je profesorica italijanskog jezika iz Bijelog Polja koja je prošla edukativnu radionicu i to na poziv crnogorskog Udruženja profesora i nastavnika italijanskog jezika.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: privatna arhiva

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE