Tribinom ,,Zašto se ekonomski osamostaliti” do većeg preduzetništva mladih (video)

Tribina na temu ,,Zašto se ekonomski osamostaliti” sa ciljem animiranja srednjoškolaca održana je danas u prostorijama Srednje elektro-ekonomske škole, u okviru projekta ,,Preduzetništvo - tvoj izbor“, koji realizuje Udruženje preduzetnica Crne Gore. 

U okviru tribine učenici četvrtog razreda ove škole imali su priliku da  čuju kako najlakše pokrenuti svoj biznis, ekonomski se osamostaliti, i koje benefite nudi privatni biznis.

,,Održavanjem ovakvih tribina želimo da animiramo i zainteresujemo mlade srednjoškolce, kako bi skupili hrabrosti da naprave korak u životu koji će odrediti pravac daljeg profesionalnog i ličnog razvoja. Zadovoljni smo odzivom učenika u ovoj bjelopoljskoj srednjoj školi“, kazala je za Radio Bijelo Polje, predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore, Edita Dautović.

Ona je istakla da je projekat podržan od strane Ministarstva sporta Crne Gore, i trajaće četiri mjeseca, kako bi mladima ukazali na značaj preduzetništva i osamostaljenja. 

Uspješna preduzetnica iz Bijelog Polja, Nemša Omerhodžić mladima je danas bila dobar primjer kako kroz preduzetništvo mogu ostvariti sebe, i pričom ih podstakla da razmišljaju o pokretanju sopstvenog biznisa.

Ona je kazala da je škola dobro mjesto za temu preduzetništva.

,,Dobri privrednici u Crnoj Gori su stub crnogorske privrede, a preduzetništvo mladih itekako daje značaj, jer oni direktno utiču na društveni, kulturni i privredni život jedne sredine. Imamo primjera dobre prakse dosta, podsticaj od strane države, lokalne uprave, zbog toga mislim da treba više ovakvih tribina organizovati. Mislim da sam danas makar na neki način podstakla nekog od njih da pokrenu biznis i otvaraju male firme, koje će vremenom kroz posvećen rad možda sjutra prerasti u velike kompanije“, istakla je Omerhodžić.

Učenici su slušali i izlaganje predsjednika Unije mladih preduzetnika Uroša Bulatovića.

Tribina će u narednom periodu u okviru projekta ,,Preduzetništvo - tvoj izbor" biti organizovana na fakultetu Mediteran i u Rožajama. 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE