Pobjedom u Skoplju Mulić uspješno završio ovogodišnju sezonu (video)

Najbolji crnogorski biciklista, član kluba ,,Mfr Tempo“Bjelopoljac Demir Mulić, pobjednik je MTB Kupa koji je održan početkom mjeseca u Skoplju.

Na takmičenju u park šumi  ,,Gazi Baba“  učestvovalo je oko 60 mountainbiker-a iz pet zemalja, koji su ovu sezonu na pravi način priveli kraju. Mulić je  kao jedini predstavnik Crne Gore učestvovao pod licencom Međunarodne Biciklističke Unije (UCI).

Gostujući u emisiji ,,Sportski magazin“ Radija Bijelo Polje, Mulić je kazao da je bez većih problema došao do pobjede, i kako ističe, publici je prepustio da uživa u neizvjesnosti do poslednjeg kruga.

,,Što se takmičenja tiče proteklo je sve u najboljem  redu,  prvi put imam profesionalnog trenera koji stoji iza svih mojih rezultata. Staza je bila dosta dobra, obišao sam je dan prije trke tako da sam bio spreman da pružim maksimum. Ni u jednom trenutku pobjedu nijesam dovodio u pitanje“, ističe Mulić, i dodaje da je staza bila dobro označena.

Za Mulića takmičenje u Skoplju posljednje je u ovoj sezoni, a već naredna usmjerena je na pripreme za Šampionat Balkana.

,,Zahvalan sam svima koji su učestvovali  u pravljenju   moje  forme za ovu godinu. Već počinjem pripreme i imam ciljeve za narednu sezonu, i nadam se da će iduća biti i uspješnija od 2018. godine“, naveo je Mulić, ističući da je nedavno prešao na novi tip bicikla koji ima dvije suspenzije, što je kako navodi, sada popularno u MTB.

Klub Mfr Tempo, čiji je Mulić osnivač i pokretač početkom novembra organizuje MTB međunarodnu trku koja će biti održana u Kolašinu, a kako je istakao Mulić očekuju učešće oko 60 takmičara iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije,Bugarske, Makedonije.

Prema riječima Mulića, takmičenje će se vršiti  tako što će po jedan starter voziti u razlici od jednog minuta, formirati svoje vrijeme na cilju. Nakon što svaki takmičar napravi krug praviće grupe gdje će po četiri takmičara  istovremeno startovati a prva dva prolaziti u sledeći ciklus i tako sve do finala.

On dodaje da su pripremili i novčane nagrade za prva tri takmičara, kao i robne nagrade za najmlađeg takmičara.

Mulić je kazao da odnos sa Biciklističkim savezom Crne Gore nije na zavidnom nivou, ali da se Ministarstvo sporta i Opština Bijelo Polje trude da ovaj sport podignu na veći nivo.

Repriza emisije ,,Sportski magazin“ biće emitovana danas na programu Radija Bijelo Polje od 17:30 časova.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE