Pomoć ljekara zatražilo skoro 100 sugrađana

Ljekarsku pomoć u Hitnoj službi tokom protekla 24 sata zatražilo je  čak 99  sugrađana, dok je 9 intervencija obavljeno na terenu. U toj službi kažu da je među pacijetnima najviše bilo hroničnih bolesnika, ali se veliki broj sugrađana ljekarima obratio zbog alergija izazvanih ubodima osa i drugih insekata, te savjetuju opreznost prilikom boravka na otvorenom prostoru.

Zbog radova na elektro mreži bez struje će do 15 časova biti Pavino Polje, Mahala, Čokrlije, Bijeli Potok, Grab, Vergaševići, Kovren, Bliškovo, Stožer, Gorice i Kičava, saopštili su iz CEDIS-a.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima je uredno a tokom dana nijesu planirani radovi na vodovodnoj mreži, kazali su u Vodovodu-Bistrica.

U Crnoj Gori jutros se saobraća nesmetano zbog povoljnih vremenskih prilika Pojačan intezitet saobraćaja očekuje se tokom dana na svim vaznijim putnim pravcima u Crnoj Gori, naročito prema moru, saopteno je iz Auto-moto saveza. Oni su savjetovali vozače za strpljenje u vožnji a da za putovanje koriste rane jutarnje ili kasnije večernje sate.

Danas će biti pretežno sunčano i veoma toplo.  Poslijepodne slab do umjeren razvoj oblačnosti, a ponegdje u planinama je moguća i kratkotrajno kiša ili grmljavina.Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 25 do 37 stepeni.