Konkurs za 29. Bjelopoljsko likovno proljeće otvoren do 10. marta

JU Muzej Bijelo Polje raspisala je konkurs za 29. Bjelopoljsko likovno proljeće, koji će biti otvoren do 10. marta, saopštio je za Radio Bijelo Polje direktor Željko Raičević.

On je kazao da je manifestacija otvorena za sve, te da pravo učešća imaju kako akademski umjetnici, tako i  autodidakti, talentovani osnovci i srednjoškolci, kao i studenti.

“Naša ustanova i ove godine organizuje likovni salon - Bjelopoljsko likovno proljeće, manifestaciju koja traje gotovo tri decenije i koja ima za cilj promociju i afirmaciju lokalnog likovnog stvaralaštva i stvaranja boljih uslova za razvoj kvalitetne likovne scene Bijelog Polja.  Zato i pozivamo zavičajne likovne stvaraoce i stvaraoce porijeklom iz Bijelog Polja da se prijave za učešće na ovogodišnjem salonu”, istakao je direktor Muzeja Bijelo Polje.

Raičević je napomenuo da se svi zainteresovani mogu prijaviti sa dva galerijski opremljena djela, nastala u periodu između dva salona.

“Radovi se mogu dostaviti svakog radnog dana u pomoćnim prostorijama iza zgrade Muzeja, a u slučaju nedoumica i dodatnih informacija zainteresovani nas mogu kontaktirati putem dostupnih telefona”, dodao je direktor Raičević.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: JU Muzej Bijelo Polje, arhiva RBP