Održan koncert violinistkinje Emine Višnjić

Violinistkinja Emina Višnjić večeras se po drugi put predstavila bjelopoljskoj buplici solističkim koncertom u velikoj Sali Centra za kulturu.

Svojim majstorskim izvođenjem i virtuoznim umjećem, Emina je publici prenijela sve lijepe emocije iz epohalnih djela Ludviga Van Betovena, Roberta Šumana i Petera Iljiča Čajkovskog, što su oni pozdravljali gromoglasnim aplauzima.

“Drago mi je da sam imala priliku da priredim koncert u gradu u kojem sam odrasla i gdje sam napravila svoje prve muzičke korake uz profesore Škole za osnovno muzičko obrazovanje i osjećaj je sjajan” navela je Emina.

Ova osamnaestogodišnja djevojka je kazala da je svoj prvi koncert u Bijelom Polju održala 2018 godine, kao svršeni osnovac muzičke škole, te da se večeras, na nagovor svog profesora Marka Simovića, odlučila na još jedno predstavljanje svom gradu.

“Kao maturant muzičke škole Vasa Pavić odlučila sam da se, uz klavirsku pratnju profesora Davora Novaka, predstavim još jednom bjelopoljskoj publici i mislim da smo uspjeli da prenesemo sve one lijepe note i emocije koje nose ove kompozicije” kazala je Emina.

 Emina Višnjić rođena je 2004. godine u gradu Bodo u Norveškoj. Sa šest godina upisala je nižu muzičku školu u Bijelom Polju, a sa sedam je počela da svira violinu u klasi Ande Buši. Umjetničku školu za muziku i balet ,,Vasa Pavić” upisala je 2019. godine, u klasi profesora Marka Simovića i trenutno je na maturi. Tokom školovanja učestvovala je u raznim projektima poput “Muzički Krug” (2019) i “Vivum” (2021-2022). Dvije godine za redom pohađa Ljetnji kamp za kamernu muziku na Ivanovim koritima, svirajući u raznim kamernim ansamblima i usavršavajući se kod mnogih profesora među kojima su: Sreten Krstić, Marko Simović, Nataša Popović, Petar Obradović, Ana Zvicer. Takođe je učestvovala na ,,Festivalu gudača” u Perastu, usavršavajući violinističku tehniku kod profesora Maje Jokanović i Vujadina Krivokapića, a dobitnica je i brojnih nagrada i priznanja.

 

Tekst i foto :Vanja Šabanović