Ekipe Komunalnog preduzeća „Lim“ i danas angažovane na saniranju štete od poplava

Ekipe Komunalnog preduzeća „Lim“ i danas su angažovane na sanaciji štete prouzrokovane poplavama, koje su prethodnih dana pogodile bjelopoljsku opštinu.

Specijalna mašina, bager-guseničar, trenutno je u Tomaševu, mjestu Mahala, gdje je došlo do  mijenjanja toka rijeke, a samim tim i poplave, koja ugrožava domaćinstva u neposrednoj blizini.

„I danas, pored redovnih aktivnosti, naše ekipe i mašine rade na sanciji štete od poplava, trenutno intervenišemo u Tomaševu, a nadamo se da ćemo uspjeti da kanališemo vodu, kako bi spriječili dalje izlivanje“, saopštio je za Radio Bijelo Polje rukovodilac radnih jedinica Komunalnog preduzeća „Lim“, Senad Pačariz.

On je istakao i da su ekipe angažovane i u Mjesnoj zajednici Femića Krš.

„Iz te mjesne zajednice je stigao zahtjev da se na još nekim mjestima kanališu potoci, odnosno da se preusmjeri voda koja ide preko njihovih imanja, pa radimo i na tome“, dodao je Pačariz.

Napomenuo je i da do određenih kritičnih mjesta ranije nijesu mogli doći zbog velike količine vode, koja je preplavila i saobraćajnicu.

„Voda se povukla, što nam je olakšalo rad, ali ostaju oštećeni putni pravci, pa će biti otežano u intervenisati u slučaju sniježnih padavina, ali vjerujem da ćemo uspjeti sve da saniramo prije većih snjegova“, podvukao je Pačariz.

Istakao je i da su prethodnih dana ekipe Komunalnog preduzeća „Lim“ danonoćno radile na sanaciji šete, te da su i sada dostupni svim građanima.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Komunalno preduzeće „Lim“