Organizovana još jedna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

Povodom 14. juna Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Opštinska organizacija Crvenog krsta i Klub dobrovoljnih davalaca krvi u saradnji sa Kabinetom za transfuziju krvi u Bijelom Polju organizovali su akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u kojoj su učestvovali članovi Kluba  i zainteresovani gradjani.

 Takođe, volonteri ove humanitarne organizacije  upoznali su sugradjane o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi, dijelili propagandni material i ukazivali na važnost učlanjivanja u Klub dobrovoljnih davalaca krvi.

   Goran Španjević, potpredsjednik Kluba,  kazao je da društvo treba da posveti više pažnje  dobrovoljnim davaocima krvi, naglašavajući da nema  ničeg humanijeg  od darivanja krvi i spašavanja  tuđih života. “ Nadam se da će Klub iz dana u dan biti brojniji ,te da će sve više mladih ljudi prepoznati važnost  ovih  humanih  akcija i postati dobrovoljni davaoci koji će sjutra biti i nosoci razvoja dobrovoljnog davalaštva”, istakao je Španjević, upućujući zahvalnost  opštinskom Crvenom krstu na nesebičnoj podršci.

Saopštenje i foto: Klub Dobrovoljnih davalaca krvi