U Domu zdravlja u toku nacionalni program ranog otkrivanja raka grlića materice

U okviru redovnih ginekoloških pregleda kod izabranog ginekologa u toku je nacionalni program skrinig – ranog otkrivanje raka grlića materice, u Domu zdravlja Bijelo Polje.

Skrining je jednostavna, brza, bezbolna metoda tj. uzimanje brisa grlića materice na HPV viruse, koji su najčešći uzrok nastanka raka grlića materice.

“Pozivamo sve pacijentkinje godišta od 1983 do 1987.” da zakažu preventivni pregled kod izabranog doktora za žene na broj 050/431-165. Cilj skrininga je rano otkrivanje bolesti jer karcinom grlića je izlečiva bolest u 100% slučajeva ako se otkrije u preinvazivnoj fazi.Dođite na skrining i spriječite da se bolest kasno otkrije. Ne zaboravite preventiva je najvažnija za očuvanje zdravlja”, navodi se u saopštenju.

Nacionalni program ranog otkrivanja raka grlića materice započeo je u januaru mjesecu 2018. godine i za ova godišta traje do 31.12.2018.godine.

Ginekološki pregled, uzorkovanje brisa grlića materice, dodatna ispitivanja i tretman koji su organizovani u okviru skrininga raka grlića materice su besplatni!

Saopštenje i foto: Dom zdravlja Bijelo Polje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE