Jovan Vukićević primjer uspješnog i svestranog djeteta, spremnog da ostvari svoje muzičke snove (video)

Dvanaestogodišnji Jovan Vukićević odličan je đak sedmog razreda OŠ “Marko Miljanov”, a jednako je uspješan i u Školi za osnovno muzičko obrazovanje gdje svira klavir, pjeva u horu, član je dječije klape "Margherita bianca", a sa istim muzičkim žarom nastupa i sa Dječijim tamburaškim orkestrom.

Gostujući u emisiji “Muzički talenti”, Radija Bijelo Polje, ovaj talentovani dječak ispričao je da je muzika sastavni dio njegovog života, jer potiče iz porodice gdje su se muzikom bavili i njegov djeda, majka, koja je profesorica klavira, pa tako, nije bilo čudno što je i on vrlo rano pokazao interesovanje za tu vrstu umjetnosti.

 “Klavir sviram od sedme godine, jer mi je taj instrument bio blizak zbog majke koja je profesorica klavira, pa tako sam i upisao muzičku školu radi daljeg usavršavanja”, ispričao je Jovan.

On je kazao i da nažalost nije imao priliku da učestvuje na više takmičenja, jer je prethodne godine takvu vrstu prezentacije pokvarila pandemija korona virusa. Ipak,  talentovani Jovan svojim glasovnim mogućnostima zavrijedio je učešće u klapi "Margherita bianca", sa kojom je osvojio brojne nagrade na državnim takmičenjima.

Međutim, kada je muzika u pitanju, tu se ne završava njegov dijapazon interesovanja. Naime, Jovan je već nekoliko godina član i Dječijeg tamburaškog orkestra, sa kojim je više puta otvorio Internacionalni festival tamburaških orkestara, koji se skoro dvije decenije održava u Bijelom Polju.

“Moje interesovanje za muziku je veliko, i jednako volim i da sviram klavir i tamburu, ali pjevanje me najviše ispunjava”, kazao je Jovan ističući da će se u budućnosti i baviti pjevanjem.

Na ponos svojih roditelja, ali i nastavnika, ovaj dvanaestogodišnjak uspješno završava i svoje zadatke i obaveze i u osnovnoj školi gdje je odličan učenik, a kako je istakao najviše voli matematiku.

“Volim matematiku, jer mi je zanimljiva i nimalo nije teška, rekao bih izazovna, pa sam tako učestvovao i na raznim takmičenjima, kako opštinskim, tako i regionalnim, na kojima sam postigao dobre rezultate i osvajao nagrade”, kazao je Jovan.  

Vukićević je primjer svestranog i uspješnog djeteta, njegova posvećenost školi i muzici mogu da budu samo primjer dobrog organizovanog mladog čovjeka koje već ima svoje snove -da bude pjevač.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka:Vanja Šabanović

Foto i video:Vladimir Jelić

Tonska realizacija:Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

Video prenos:Ljilja Brajković

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE