Varagić: U naselju Mrdavac riješili smo brojne komunalne probleme, a na području mjesne zajednice Lješnica ove godine ugrađeno je kilometar asfalta (video)

Dugogodišnja neplanska gradnja u naselju Lješnica učinila je da se njeni stanovnici suočavaju sa brojnim neriješenim infrastruktirnim i komunalnim problemima, kazao je predsjednik Savjeta MZ Lješnica, Mile Varagić. Gostujući u emisiji “O mjesnim zajednicama” Radija Bijelo Polje, on je naglasio da su zahvaljujući pomoći lokalne samouprave, neki od tih probema počeli da se rješavaju.

“U dijelu naselja poznatijem kao Mrdavac, koje broji oko 60 domaćinstava, godinama unazad bilo je neriješeno pitanje javne rasvjete, neasfaltiranih ulica, neregulisane atmosferske kanalizacije, i mi smo, zahvaljujući predsjedniku Opštine Petru Smoloviću, uspjeli da neke od tih probema prevaziđemo. Zahvaljujući pomoći lokalne samouprave uspjeli smo da riješimo problem otpadnih voda koje su se slivale sa okolnog brda, tako što smo ugradili skoro 300 metara cijevi sa šahtama, i tu vodu sproveli u rijeku Lješnicu. Takođe, uradili smo i uličnu rasvjetu, tako da smo taj dio naselja osvijetlili LED rasvjetom, i asfaltirali dvije ulice u dužini od 400 metara. U tom dijelu naselja je preostalo da uradimo potporni zid koji bi išao od izvora Mrdavac do kuće Pavićevića, u dužini 200 metara, jer u tom dijelu dolazi do slijeganja puta i ako se to ne riješi, bojim se da bi nadolazeće vode prekinule put, i u tom slučaju dio mještana u tom naselju bi ostao bez mogućnosti da dođu do svojih kuća. Takođe, namjera nam je, a to smo i u strateškom planu za period 2022.-2026. godina predvidjeli, asfaltiranje glavne ulice u tom naselju u dužini od pola kilometra, i ako bi smo sve to završili, onda bismo taj problem u Mrdavcu riješili”, ističe Varagić.

Varagić podsjeća, da je ove godine mjesna zajednica asfaltirala ukupno kilometar ulica.  

“U naselje koje gravitira sa desne strane rijeke Lješnice, od kafane Pekovića, uradili smo asfalt tih ulica, asfaltirali smo to naselje komplet i ovih dana radimo uličnu rasvjetu. Mislim da ćemo sjutra imati tu rasvjetu na raspolaganju građanima, a ona je dužine oko 150 metara. I asfalt je cirka 150 metara”, priča predsjednik Savjeta te mjesne zajednice.

 

Repriza emisije “O mjesnim zajednicima” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Video prenos: Ljilja Brajković

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE