Predstava “Vlast i njena opozicija” iznova oduševljava publiku

Na opšte zadovoljstvo, publike, ansambl Bjelopoljskog pozorišta još jednom je pokazao da zavrjeđuje pažnju javnosti. I večeras su uz ovacije brojne publike u bjelopoljskom Centru za kulturu, uspješno izveli predstavu “Vlast i njena opozicija” koju je po tekstu Nebojše Romčevića režirao Zoran Rakočević.

Riječ je o drami, sa elementima komedije, gdje je u fokusu porodica koja se snalazi u pošastima ovog vremena. Njihov život se iz korijena mijenja onog trenutka kada počnu da se uključuju u politiku.

Kako je kazao glumac Jusuf Bajramspahić, Predstava govori o bračnom paru, oboje su intelektualci, koji se suočavaju sa mnogobrojnim problemima, a spremni su na sve kako  bi došli do slave, novca, moći, a za sve to im je izgovor njihovo dijete.

“ Tu se pojavljuje moj lik, lik prevaranta, jednog  licemjera, lažova, koji po svaku cijenu radi na tome da uz pomoć novca privoli jednu porodicu da pređe u njegovu partiju. Dakle, ova predstava je ogledalo našeg društva, ovo je predstava o čovjeku, o nama, tako da mi kroz ovu predstavu, što je u krajnjem i uloga pozorišta, opominjemo, kritikujemo ono što nije dobro” kazao je Bajramspahić.

U predstavi još igraju: Predrag Vukojević, Slađana Merdović, Deniza Halilović, Lena Šebek, Vlado Tomović i Sanja Ćirović. Sa tom predstavom Bjelopoljsko pozorište je nastupalo na dva međunarodna festivala i to u Trebinju i Ubu, kao i u Petrovcu na Mlavi, odakle su ponijeli brojne nagrade.

 

Tekst I foto:Vanja Šabanović