OŠ “Dušan Korać” proslavila 70 godina postojanja, Amir Kolić đak generacije (video)

Uz himnu, kulturno-zabavni program i dodjelu diploma Luča, Osnovna škola “Dušan Korać” proslavila je danas 70 godina svog postojanja.

Rezultati koje su učenici škole postigli ove, kao i svih prethodnih godina, potvrdili su visoko mjesto ove škole u sferi vaspitanja i obrazovanja.

Pozdravljajući sve prisutne, direktorica škole Fatima Mehović, podsjetila je da je OŠ “Dušan Korać” osnovana 1845. godine, a da se nastava u ovom objektu se izvodi od 1948.

“U proteklih 70 godina osnovno obrazovanje je steklo preko 12 000 učenika, danas već istaknutih ličnosti našeg grada, a i šire. Ove školske godine škola broji 820 učenika i 77 zaposlenih. Svaka generacija ostavi neki trag i pamti se po onima koji su to na kraju i zaslužili, a i ova generacija svojim uspjesima uspješno je  nastavila tradiciju najstarije svjetovne škole na ovim prostorima”, istakla je danas Mehović.

Iako su učenici škole “Dušan Korać” nagradama na raznim takmičenjima dokazali da su vrijedni i pametni mladi ljudi, na dan kada njihova škola slavi 70. rođendan poslali su jasnu i nedvosmislenu poruku “Glasamo za drugarstvo, a protiv vršnjačkog nasilja”.

“Uspjesi su tu, evidentni, ali moramo biti realni i reći da problem koji je sve više zastupljen u školama – vršnjačko nasilje, ne mimiolazi ni nas. Stoga smo odlučili da dio današnjeg programa posvetimo upravo ovoj temi, jer želimo da na ovaj način  edukativno djelujemo”, kazala je direktorica Mehović, naglašavajući da je OŠ “Dušan Korać” odličan spoj tradicije i savremene nastave na čijim temama grade šampione i uspješne pojedince.

Tradicionalno i ove godine je proglašen đak generacije, a ta tituala ovaj put pripala je sjajnom Amiru Koliću.

“Osjećaj je neopisiv, sav rad i trud koji sam ulagao svih ovih devet godina krunisan je titulom đaka generacije. Ponosan sam što sam bio učenik ove škole, što sam zajedno sa svojim drugarima i nastavnicima postigao nevjerovatne uspjehe i nadam se da ću i u daljem školovanju opravdati ovu diplomu i ostati ponos svoje škole”, istakao je danas Kolić.

Na današnjoj manifestaciji osim Amiru Koliću, diploma Luča dodijeljena je i Dimitriju Božoviću, Eminu Koliću, Džejli Kanalić, Hani Kasumović, Vuku Nišaviću, Mariji Radović, Dunji Rakočević, Ervinu Međedoviću, Damiru Pačarizu, Aleksi Rakočeviću, Adrijanu Štuliću, Majda Mekić, Matiji Femić, Blažu Madžgalj, Dimitriju Mrdaku, Matiji Pavićeviću, Igoru Popoviću i Staši Pekoviću.

 

 

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje