Održano književno veče Dragane Mrkić - IZMEĐU MASTILA I KRVI

U organizaciji Javne ustanove Ratkovićeve večeri poezije, sinoć je u Kući Rista Ratkovića promovisana knjiga poezije “Predugo te nema”, autorke Dragane Mrkić.

Veoma inspirativno i poetično o knjizi i pjesnikinji govorio je književnik Obrad Nenezić, dok je novinar i publicista Vanja Kovačević istakao da Dragana Mrkić u svojoj poeziji povlači paralelu između mastila i krvi.

- To nije nova slika, ali jeste autentična jer je autorka osjeća kao svoju, kao neodvojiv dio svoga bića, i jer osjeća ne da tako treba, već mora. I da ne može nikako drugačije. Da je jezik, zaista kuća bivstva, i da van njega ne postoji ništa. Ni ljubav, ni čovjek, ni svijet, istakao je Kovačević.

Autorka se predstavila bjelopoljskoj publici stihovima iz knjige koja je bila tema večeri, ali i novim, neobjavljenim, stihovima. Ona je istakla da joj je zadovoljstvo što je njena poezija predstavljena u rodnoj kući jednog od najvećih pjesnika prostora bivše Jugoslavije - Rista Ratkovića.

Moderator večeri bio je rukovodilac Narodne biblioteke u Bijelom Polju Edin Smailović.

Dragana Mrkić Bataković, rođena je 1978. u Nikšiću. Završila je Filozofski fakultet u rodnom gradu. Novinarka u Radio Televiziji Crne Gore od 1997.god. Objavila je zbirke pjesama “Previše te ima” i ,,Predugo te nema”.

 

Saopštenje i foto: JU "Ratkovićeve večeri poezije"