OŠ “Risto Ratković” proslavila 54. rođendan, Monika Prebiračević učenica generacije

Uz himnu, kulturno-zabavni program i dodjelu diploma Luča, Osnovna škola “Risto Ratković” proslavila je danas 54 godine svog postojanja.

Rezultati koje su učenici škole postigli ove, kao i svih prethodnih godina, učinili su da ova gradska škola postane jedna od najuspješnijih u Crnoj Gori.

Pozdravljajući sve prisutne, direktor škole Sinan Spahić, istakao je da je OŠ “Risto Ratković” tokom svog postojanja odigrala nezamjenljivu ulogu obrazujući i vaspitavajući mlade generacije, kao i da je u potpunosti opravdala poznato i priznato ime koje nosi, ime zavičajnog pjesnika i pisca Rista Ratkovića.

“Međutim, slava i značaj ove škole nijesu izgovorene riječi hvale i godine njenog postojanja, već generacije kvalitetnih svršenih osnovaca, koje su ostavile neizbrisiv trag u društvu, a tradicija se nastavlja, pa i danas iz ove škole izlaze talenti koi postaju stručnjaci u raznim oblastima, koji afirmišu ne samo našu školu, ne samo naš grad, nego i državu Crnu Goru i van njenih granica”, kazao je Spahić na današnjoj svečanosti.

Zaslugom svih zaposlenih, a naravno i učenika, škola je stekla ugled, postala primjer inovativne ustanove i mjesto gdje svako i podučava i uči – i učenici, i direktori i nastavnici, a takođe je postala i značajan subjekt u realizaciji procesa reforme.

“54 godine rada nije ni kratak, a ni lak put da jedna škola postane zapažena po rezultatima, nagradama, priznanjima i uspjesima koji se nižu na svim poljima od lokalnog do međunarodnog. Posebno ističem da su ta priznanja osvojena u različitim oblastima, što svjedoči o višestranoj darovitosti generacija učenika, ali i o profesionalnom i sistematičnom radu sa njima”, podvukao je direktor Spahić, dodajući da je u školi je prisutno kontinuirano usavršavanje nastavnika, koji za uspješan rad i ostvarene rezultate u realizaciji programa vaspitanja, obrazovanja i vannastavnim aktivnostima, dobijaju nagrade, priznanja i zvanja u prosvjeti.

Direktor vaspitno-obrazovne ustanove “Risto Ratković” naglasio je da će ostati vjerni svom cilj – da sačauvaju tradiciju škole i ojačaju ono što je škola uvijek radila, ali i da je prilagode sadašnjem trenutku i potrebama.

“Želim da ovogodišnji uspjesi budu snažan podsticaj da i u budućem periodu ostvarajemo ovako zavidne rezultate, a našim polumaturantima želim da upišu željene srednje škole i puno uspjeha u nastavku školovanja”, poručio je Spahić.

Na današnoj manifestaciji, održanoj u Centru za kulturu, direktor je uručio i diplome Luča, a za đaka generacije proglasio je Moniku Prebiračević, koja je kazala da danas odrađuje najteže gradivo – gradivo rastanka.

 

“Nakon devet godine učenja i igre, smijeha i plača, miješaju se radost jer idemo naprijed i čeka nas srednja škola, ali i tuga jer se rastajemo i odlazimo iz naše škole. Zahvaljujući nastavnicima izrasli smo u ljude koji samo gledaju naprijede, oni su nas obogatili svojim znanjima i iskustvima, proširivali smo zajedno znanja raznim istraživanjima. Mnogo sam im zahvalna što su od nas napravili zrele, jake i dobre ljude, a najveću zahvalnost dugujem mojoj razrednoj, profesorici ruskog jezika, Veri Joksimović”, istakla je najbolja učenica cijele generacije, Monika Prebiračević.

Diplome Luča dodijeljene su i Katarini Marković, Matiji Petrić, Jovani Obradović, Danini Kadić, Bogdanu Koraću, Slađi Femić, Emiru Drpljaninu, Alenu Heldiću, Dragani Rakonjac.

Takođe, na današnjoj proslavi uručena su i priznanja učenicima koji su OŠ “Risto Ratković” predstavljali na raznim takmičenjima.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE