Jovana Obradović i Monika Prebiračević najbolje na izložbi likovnih i literarnih radova

Povodom 31. maja, Svjetskog dana borbe protiv pušenja, danas je u Centru za kulturu otvorena izložba likovnih i literarnih radova učenika bjelopoljskih osnovnih škola.

Od ukupno 102 likovna rada, koliko ih je pristiglo na konkurs, za najbolji je proglašen rad Monike Prebiračević, učenice devetog razreda OŠ “Risto Ratković”, drugo mjesto osvojio je Danilo Radović, učenik 9. razreda OŠ “Marko Miljanov”,  dok je treće pripalo Ajli Kaptenović, učenici osmog razreda OŠ “Mladost”.

U konkurenciji literarnih radova, po mišljenju žirija, Jovana Obradović je bila bez konkurencije, a kako je kazao predsjednik žirija, književnik Kemal Musić, iako tako mlada Jovana već ima izgrađen pjesnički stav. Drugo mjesto pripalo je učenici osmog razreda OŠ “21. maj” Eniti Softić, dok je treće osvojila Nađa Merdović, učenica osmog razreda škole “Risto Ratković”.

Predsjednik žirija, književnik Kemal Musić kazao je da je stručni žiri imao zaista težak zadatak.

“Samim tim što je u konkurenciji bilo više od 100 likovnih radova, ali čudi me što nije bilo više literarnih radova, jer je Bijelo Polje grad koji njeguje pisanu riječ. Međutim, želim da pohvalim školu “Risto Ratković”, čiji su učenici poslali pet radova, dok je jedan rad pristigao iz škole iz Goduše. Ali, najbitnije je da su skoro svi radovi na kvalitetn način odgovorili temi i da mladi ljudi razmišljaju o zdravim stilovima života, jer smo pored likovnih i literarnih elementa kroz ove radove zapravo uvideli način na koji mladi vide svijet oko sebe”, istakao je danas Musić.

Najboljima nagrade je danas uručila sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Saida Čikić, koja je i čestitala svima koji su učestvovali u ovoj manifestaciji.

“Žao mi je što nije bilo još više djece. Na području naše opštine postoji 17 osnovnih škola, a samo iz osam škola imamo pristigle radove, ali se nadamo da će narednih godina interesovanje biti veće”, dodala je Čikić.

Izložbu ovakovog tipa Kancelarija za prevenciju narkomanije organizovala je osmi put, a ovaj put u okviru kampanje "Zauzmi stav i budi zdrav", a prispjele radove ocjenjivao je stručni žiri  - predsjednik žirija književnik Kemal Musić, profesor likovne umjetnosti Dražen Konatar, kao i grafički dizajner Milovan Rakonjac.

Organizacijom izložbe likovnih i literarnih radova učenika Kancelarija za prevenciju narkomanije obilježila je  Svjetski dana borbe protiv duvanskg dima i samim tim dala doprinos u borbi protiv pušenja, kako bi se zaštitile sadašnje i buduće genracije, ne samo od razornih posljedica po zdravlje, već i ogromnih socijalnih, ekoloških i ekonomskihproblema, koje izaziva upotreba duvana i izlaganje duvanskom dimu.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Drako Braič, Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE