Turski Crveni polumjesec donirao 100 prehrambenih paketa bjelopoljskim porodicama

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje dobila je danas vrijednu donaciju u vidu prehrambenih paketa za ukupno 100. porodica sa teritorije naše opštine.

Ova vrijedna pomoć obezbijeđena je povodom mjecesa Ramazana, posredstvom Islamske zajednice, a donator je Turski Crveni polumjesec, čiji su predstavnici danas posjetili opštinski Crveni krst. 

Distribucija ove pomoći vršiće se tokom  sledeće nedjelje, po spiskovima Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje i dobiće je sugrađani koji su u stanju socijalne potrebe. 

,,Opštinska organizacija Crvenog krsta nastavila je uspješnu saradnju sa Turskim Crvenim polumjesecom, koji je i ove godine donirao vrijednu humanitarnu pomoć koja će biti podijeljena sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe. Koristrim priliku da se zahvalim Islamskoj zajednici posredstvom koje je ova pomoć i dopremljena, i da istaknem da ovo nije jedina aktivnost koju zajednički sprovodimo.  Pozivamo i ostale da slijede ovaj primjer i da se aktivno uključe u rješavanje problema siromaštva i ujedno podsjećamo da bi odgovor na siromaštvo bio kvalitetniji ukoliko bi se svi uključili, u skladu sa mogućnostima i ulogom koju imaju’’ saopštio je koordinator Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje Mašan Živković. 

Predstavnici Turskog Crvenog polumjeseca,  sa predstavnikom Opštinske organizacije Crvenog krsta posjetili su danas deset porodica i uručili im ovu pomoć.

 

Saopštenje i foto: Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje