Stojanović:"Profesori fizičkog vaspitanja su ključni faktor u promociji rukometa i sporta uopšte"

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

U cilju promocije rukometa kod školske djece i uvažavanja zdravih stilova života kroz sport i rekreaciju danas je potpisan memorandum o saradnji između Crnogorskog školskog sporta i predstavnika RK Jedinstvo.

Predstavljajući projekat ”Put gross mini liga u rukometu” koji se već drugi put održava u Bijelom Polju, trener Marko Stojanović je pojasnio da se ove godine očekuju formiranje i prijave školskih ekipa te da će kroz saradnju sa nastavnicima fizičkog vaspitanja animirati što više djece da se bave sportom.

“Profesori fizičkog vaspitanja su ključni faktor u promociji rukometa i sporta uopšte, tako da smo ove godine planirali da se uključe djevojčice i dječaci školskog uzrasta koji će kroz takmičenja, igru i druženje, ali i vrijedne nagrade naših sponzora, dobiti vjetar u leđa, kada je bavljenje sportom u pitanju” kazao je Stojanović.

I za predsjednika RK Jedinstvo Željka Rmandića pokretanje mini lige za djecu je važan činilac promocije ovog ali i ostalih sportova. On je zahvalio i sponzorima JU Centar za sport i rekreaciju, ali i Rukometnom savezu i Petru Kapisodi koji je, kako je kazao, po prvi put napravio izuzetak da stanu iza organizovanja lokalne lige za djecu.

“Zbog razvoja tehnologije, interneta ili nedostatka dobrih organizacija sportskih dešavanja, sve više smo svjedoci otuđenja djece, tako da smatram da je ovo još jedna prilika da se djeca pokrenu, sklone sa ulice i posvete zdravim stilovima života” istakao je Rmandić.

Direktor preduzeća Put gross, Hasan Ramović je kazao da je sa zadovoljstvom drugi put stao iza organizovanja mini lige za djecu u rukometu.

“Uz entuzijazam organizatora koji sam osjetio, rado pomažem mladima u sportu, a kroz sport razvijaće se i njihovo pravilno odrastanje i vaspitanje koje će pokazati prije svega svojoj porodici, gradu i svojoj zemlji i nadam se da će doći do onih ciljeva koje su zacrtali id a će postati veliki sportisti” kazao je Ramović.

Predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza Budimir Vukićević pozdravio je ideju formiranja mini lige za rukometaše i pohvalio sponzora jer kako je kazao” po prvi put se dešava da postoji sponzor koji će pomagati ligu osnovnih škola Bijelog Polja kada je u pitanju mini rukomet”.

“Ovo je jedan dobar primjer RK Jedinstvo koji će na ovaj način pomoći i školskom sportu, djeci ovoga grada, a takođe i nastavnicima koji djecu usmjeravaju na prave i zdrave stilove života” kazao je Vukićević.

Mini rukometna liga za djevojčice i dječake počeće narednog mjeseca.

 

 

Tekst i foto: Vanja Šabanović