U okviru kampanje ,,Zauzmi stav i budi zdrav” održana diskusija ,,Ja bih da pitam”

Diskusija ,,Ja bih da pitam”, u okviru petdonevne kampanje “Zauzmi stav i budi zdrav”, koju realizuje opštinska Kancelarija za borbu protiv narkomanije u saradnji sa Domom zdravlja, održana je danas u Centru za kulturu.

Učenici Srednje elektro ekonomske, i Srednje stručne škole, njih oko 70 imali su priliku da saznajnu i pitaju sve o bolestima zavisnosti, osnovnim karakteristikama opojnih supstanci, i na taj način čuju stručna mišljenja.

,,Debata je bila sadržajna, učenici su pitali sve što ih zanima, a mi smo bili tu d aim pružimo sve potrebne odgovore. Odziv je bio veoma dobar i mogu reći da je tribina bila uspješna”, kazao je za Radio Bijelo Polje, rukovodilac Kancelarije za prevenciju narkomanije, Dragoslav Šebek.

Prisutni učenici aktivno su učestvovali u debata, a kako je kazala  dr Mirjana Varagić specijalista psihijatar i sertifikovani specijalziovani porodični psihoterapeut, najviše su postavljali pitanja o tome kako djeluju supstance, i kakvi su njihovi efekti.

,,Mi smo im pojasnili kakvo ponašanje treba da primijene ukoliko naiđu na osobu koja konzumira ili prodaje droge, i kojim institucijama da se obrate, i kako da zaštite sebe. Učenici su dosta informisani o ovom problemu, ali ima i onih stvari za koje posjeduju neadekvatne informacije, a mi smo se na najbolji način potzrudili da otklonimo nejasnoće”, istakla je dr Varagić.

Pored pomenutih na pitanja učenika odgovarao je i iši inspektor odsjeka za droge, Osman Erović.

U okviru kampanje večeras će u galeriji Centra za kulturu biće priređen poetsko muzički brevijar učenika.

Kampanja ,,Zauzmi stav i budi zdrav” organizuje se sa ciljem borbe protiv narkomanije, a projekat su podržali JU Centar za kulturu, NVO “Klub kulture”, Gimnazija “Miloje Dobrašinović”, JU Srednja stručna škola, Srednja elektro-ekonomska, Centar bezbjednosti Bijelo Polje, osnovne škole “Dušan Korać”, “Risto Ratković”, “Marko Miljanov”, Škola za osnovno muzičko obrazovanje, Kancelarija za mlade, kao i bjelopoljski Dom zdravlja.

Autorka: Eldina Idrizović

Foto: Kancelarija za borbu protiv narkomanije

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE