Šezdeset mališana uživalo u vožnji bicikla (video)

Šezdeset mališana vaspitne jedinice “Crvenkapa” učestvovalo je danas u tradicionaloj biciklijadi  “Rasti zdravo, vozi biciklo, to je ono pravo”, održanoj u dvorištu te predškolske ustanove.

Nasmijani i srećni, uz aplauze i podršku drugara, vaspitačica i roditelja, takmičili su se u vožnji bicikla, uživajući u lijepom sunačanom danu.

Cilj organizovanja biciklijade “Rasti zdravo, vozi biciklo, to je ono pravo” jeste promocija zdravih stilova života, istakla je danas direktorica JPU “Dušo Basekić”, Ida Ćetković.

“Takođe, ovom manifestacijom želimo da podstaknemo Lokalnu upravu da riješi pitanje biciklističkih staza za djecu i odrasle, jer je to ono što nedostaje našem gradu”, kazala je Ćetković.

Osmjehe na licima najmlađih posebno je izazvala donacija kompanije Sava osiguranje.

“Kao društveno odgovorna kompanija koja posluje u Crnoj Gori u okviru Sava –RE grupacije iz Ljbljane, odlučili smo da povodom desetogodišnjice postojanja u Bijelom Polju JPU “Dušo Basekić” doniramo 10 bicikala i komjutersku opremu”, kazao je danas regionalni menadžer Sava osiguranja, Almir Džogović, dodajući da su tako još jednom dokazali da vode računa o potrebama i zahtjevima zajednice.

Učešće u biciklijdi uzeo je i Strahinja Tvrdišić, koji je kazao da je jako srećan što je učestvovao.

“Mama me je naučila da vozim bicikl, a vozio sam kada god bih otišao na selo. Danas je bilo odlično i srećan sam što sam se trkao sa drugarima”, rekao je Strahinja.

Uzbuđena zbog biciklijde bila je i Šejla Hodžić.

“Svaki dan sam vozila bicikl, kako bih danas bila što bolja i sjajno sam se zabavila”, kazala je Šejla.

Biciklijada  “Rasti zdravo, vozi biciklo, to je ono pravo” prerasla je u tradicionalnu manifestaciju, koju JPU “Dušo Basekić” organizuje već treći put, a svim učesnicima direktorka Ida Ćetković uručila je medalje, jer, kako je kazala, svi su pobjednici.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE