Bijelo Polje može biti odlična destinacija za izraleske investitore i turiste

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Crna Gora postaje veoma važna destinacija za izraelske turiste, a ja se nadam da će Bijelo Polje biti prva tačka prilikom njihove posjete ovoj državi, kazao je ambasador Izraela, NJ. E. Jahel Vilan.

Ambasador Vilan sastao se danas sa predsjednikom Opštine, Petrom Smolovićem, sa kojim je razgovarao o mogućnostima uspostavljanja saradnje i to prvenstveno kroz turizam i dolazak izraelskih investitora u Bijelo Polje.

Istakao je da raste broj turista iz Izreala koji obilaze Crnu Goru, te da će ovu godinu završiti sa brojkom od oko 70 hiljada, što je najbolji pokazatelj da je u oblasti turizma moguće uspostaviti kvalitetnu saradnju.

„Iako me je muzičko takmičenje ’Crna Gora u ritmu Evrope’, na kojem je Bijelo Polje predstavljalo Izrael, dovelo u ovaj grad, ovo je bila odlična prilika da sa predsjednikom Smolovićem i njegovim saradnicama razgovaram o brojnim temama. Tako da su u fokusu našeg razgovora bili turizam i investicije, pa se nadam da ćemo kroz dalje razgovore uspjeti i da izraelske turiste i investitore dovedemo u Bijelo Polje“, kazao je Ambasador Izraela, NJ. E. Jahel Vilan.

Predsjednik Opštine, Petar Smolović, kazao je da se nada da će izraelski investitori i turisti prepoznati potencijale Bijelog Polja, te da će biti raspoloženi da posjete naš grad, ali i da ulažu u razvoj bjelopoljske opštine.

„Razgovarali smo o kulturnoj, muzičkoj, kao i sportskoj saradnji, ali nam je prioritet biznis saradnja u smislu investicija, kako u i oblasti turizma, tako i u sektoru poljoprivrede i mnogih drugih djetalnosti. Mi smo ambasadoru prezentovali potencijale Bijelog Polja i nadam se da ćemo zajedničkom saradnjom razviti Bijelo Polje u jednu ozbiljnu turističku destinaciju, koja može mnogo da ponudi i izraelskim turistima“, istakao je Smolović.

On je napomenuo da su izraelski investitori već prisutni u Crnoj Gori.

„Zato će i naše biznis kancelarije biti u kontaktu, kako bi u razgovoru sa ekonomskim konzulima i izraleskim investitorima, nakon prezentacije potencijala Bijelog Polja, dogovarali mogućnosti saradnje, ako naravno budu zainteresovani za ulaganja“, rekao je predsjednik.

Smolović je istakao i da je današnja posjeta ambasadora Izraela početak kvalitetne saradnje, te da možemo naučiti mnogo od izraelskih kompanija.

Zahvalio je i timu muzičkog takmičenja „Crna Gora u ritmu Evrope“, koji je i Bijelo Polje povezao sa izraelskom ambasadom u Beogradu, koja je nadležna i za Crnu Goru.

Sastanku su prisustvovala i djeca Bijelog Polja, koja su i predstavljala Izrael na takmičenju „Crna Gora u ritmu Evrope“, a kako je kazala Hana Mulić za tu manifestaciju ih vežu samo lijepa sjećanja.

„Prvi put sam učestvovala na takmičenju ’Crna Gora u ritmu Evrope’, upoznala sam mnogo djece iz cijele Crne Gore, a posebno mi je drago što smo predstavljali Izrael i što smo danaa imali čast da upoznamo amasadora te zemlje“, navela je Mulić.

 

Autorka i foto: Sanja Dulović