Marković: U Bijelom Polju ćemo slaviti najubjedljiviju pobjedu do sada (video)

Bijelo Polje je grad gdje evropska i razvijena Crna Gora ima najpouzdanijeg partnera i najsnažnije uporište,  grad čiji je izborni program potreba svakog njegovog građanina i zato pobjednička koaliciona lista “Za dobro građana Bijelog Polja pobjednički, koalicija DPS-BS-SD Milo Đukanović” nema konkurenciju, poručio je predsjednik Vlade Duško Marković.

Premijer je na večerašnjoj konvenciji istakao da ne bi bilo nezavisne Crne Gore da nije Bjelopoljaca koji su uvijek i stameno stajali uz svoju zemlju i njene interese.

“Gradeći iznova nezavisnu Crnu Goru učvrstili smo naša partnerstvo, a sada zajednički izgrađujemo bolje i bogatije Bijelo Polje. Zato vjerujem da takvo opredeljenje i takvo zajedništvo niko ne može ugroziti, i da će Demokratska partija socijalista sa svojim koalicionim partnerima, u Bijelom Polju u nedjelju 27. maja, slaviti najubjedljiviju pobjedu do sada”, naglasio je Marković na konvenciji održanoj u bjelopoljskom Centru za kulturu.

On je rekao da će realizacijom brojnih važnih projekata zajednički izgraditi bolje i bogatije Bijelo Polje.

“Odlučni smo da se u gradu pod Obrovom živi kvalitetnije i bogatije, da se mladi ljudi ovdje obrazuju i zapošljavaju. A da se oni koji su otišli prema Podgorici i primorju, iz tuđeg i postanarskog vrate u svoj razvijeni i rodni grad, na svoja ognjišta i imanja. U narednom četvorogidšnjem mandatu završićemo projekat Đalovića pećine i ovo čudo prirode na obodu Pešterske visoravni stvaiti u funkciju privrednog i turističkog razvoja Bijelog Polja. I da po prvi put baš vama kažem – iniciraću osnivanje preduzeća za upravljanje ovim resursom, a u njemu ćete raditi vi i vasa djeca. Dinamičnim aktivnostima na bjelopoljskom dijelu Bjelasice, na Cmiljači, do 2020. godine stvorićemo pretpostavke za početak rada modernog zimskog turističkog centra. Novu priliku punoj valorizaciji ovih projekata daće autoput sa direktnim priključkom za Bijelo Polje na budućoj petlji Crnča. A u samom gradu, zaokružićemo komunalnu infrastrukturu kroz dvije nove etape, bez koje nema ni daljeg razvoja, niti ugodnog života za stanovnike gradskog jezgra”, poručio je predsjednik Vlade Bjelopolcima večeras.

Marković je dodao da će šest biznis zona obezbijediti pretpostavke za nastavak investicija i nova radna mjesta.

“Fabrika Bjelasica Rada otpočinje svoj novi život i proizvodiće vodu već ove godine. Mljekara Milka, kao sljedbenik nekadašnje Bjelasice već plasira proizvode na stolove Bjelopoljaca, ali i na druge trpeze. Pomoći ćemo da Mesopromet Franca obnovi i proširi svoju fabriku, jer znamo šta ona znači za stotine bjelopoljskih porodica. Otvoriće se u doglednom roku novi otkupni centri za voće, povrće i ljekobilje, jer je vaš kraj bogat prirodom i koristićemo njena dobra. Vunarski kombinat dobio je kredibilne investiture, a ja vjerujem da će Bijelo Polje biti prepoznatljivo i po tom amblenu”, kazao je premijer.

Ekonomski prosperitet jeste polazište i cilj realizacije političkih opredeljenja koalicije “Za dobro građana Bijelog Polja pobjednički, koalicija DPS-BS-SD Milo Đukanović”, a pristojan život, slobodan izbor i pravo za napredak ono bez čega se ne može, istakao je na večerašnjoj konvenciji prvi čovjek bjelopoljske opštine i nosilac liste, Petar Smolović.

“Politička ideja DPS-a traje zahvaljujući konstantnom prilivu energije mladih generacija, kao i pregalaca koji svojoj državi i građanima vraćaju uloženi potencijal, poštujući istoriju i ugled svoje nacije, dajući ekonomiji primat u skladu sa jasnom evropskom orjentacijom”, rekao je Smolović.

On je poručio da će u bliskoj budućnosti Bijelo Polje biti zona ekonomske ekspanzije u oblastima poljoprivrede, turizma, proizvodnje i savremenih tehnologija.

“Naš zadatak je da povoljan politički ambijent i nesebičnu izdanju pomoć Vlade prevedemo u konkretnu dobrobit građana kroz realizaciju započetih projekata. Otvaranjem Bjelasice i Đalovića pećine, investicioni ambijent Bijelog Polja će se bitno promijeniti, a ukupne investcije od 150 miliona eura u naredne četiri godine otvoriće najmanje 1 500 radnih mjesta”, naglasio je predsjednik Smolović, dodajući da će nastaviti da brinu o ekologiji grada, da ulažu u obrazovanje, sport, kulturu, kao i zdravstvo.

Uvjeren u ubjedljivu pobjedu koalicije “Za dobro građana Bijelog Polja pobjednički, koalicija DPS-BS-SD Milo Đukanović” Smolović je rekao da je siguran da je svijest mudrih Bjelopoljaca prošla sva iskušenja, da jasno razlikuju politikanstvo od pragmatične politike i da će zato na Lokalnim izborima zaokružiti broj 7.

Pobjeda koalicije “Za dobro građana Bijelog Polja pobjednički, koalicija DPS-BS-SD Milo Đukanović” je sigurna, a mi smo odlučni da gradimo Bijelo Polje u koje će se dolaziti i ostajati, rekao je večeras predsjednik Opštinskog odbora DPS-a, Abaz Kujović.

“Vjerujem da će Bjelopoljci kao i uvijek do sada odlučiti da svi mi zajedno budemo pobjednici na lokalnim izborima 27. maja, kao što smo to i svih ovih godina zahvaljujući superiornoj politici i programu naše partije. Dokazali smo da imamo viziju, ideje, znanje i kadrove koji umiju da povedu Bijelo Polje putem razvoja, integracije, prospreiteta i razvijene ekonomske sredine Crne Gore, a to ćemo još jednom dokazati u nedjelju”, rekao je Kujović.

Bijelo Polje je regionalni centar i infrastkturno gradilište, najveće te vrste u Crnoj Gori, grad koji sa najvećom pažnjom čuva svoju najznačajniju vrijednost – dobre međuljudske odnose i međunacionalni sklad, naglasio je večeras Aleksandar Žurić, jedan od odbronika sa liste “Za dobro građana Bijelog Polja pobjednički, koalicija DPS-BS-SD Milo Đukanović”.

“Večerašnja konvencija je prilika da se podsjetimo zašto treba snažno podržati jedinu političku strukturu, koja garantuje dalji dinamičan i uspješan razvoj našeg grada, a to je prije svega treba da učinimo zato što imamo najboljeg mladog gradonačelnika u Crnoj Gori i na listi najbolje i najstručnije ljude okupljene oko ideje prosperiteta i razvoja Bijelog Polja. Takođe, zato što u parlamentu imamo najbolje predstavnike koji se na najefikasniji način zalažu za interese našeg grada, zato što prvi put imamo premijera sa sjevera, kojem ne treba prezentirati i pojašnjavati problem sjevernog regiona, je ih on najdirektnije i sa velikom uspjehom rješava. A posebno zato što za lidera imamo jedinstvenog predsjednika države, jednu od najbitnijih političkih ličnosti Crne Gore”, poručio je Bjelopoljcima Aleksandar Žurić.

U ime Opštinskog odbora Socijaldemokrata, prisutne je večeras pozdravila doktorka Mevlida Gusinjac, koja je kazala da koalicija  “Za dobro građana Bijelog Polja pobjednički, koalicija DPS-BS-SD Milo Đukanović” nudi građanima jasan i realan program i konkretna rješenja.

“Naš cilj je da dosljedno budemo posvećeni otvaranju novih radnih mjesta, stvaranju više šansi za mlade i omogućimo bolji i kvalitetniji život svakom građaninu Bijelog Polja. Mi nudimo jasnu viziju razvoja našeg grada, a imamo stručan kadar, volju i znanje, tako da sam ubijeđena da ćemo zajednički uspjeti da realizujemo izborni program”, kazala je večeras doktorka Gusinjac.

Potpredsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Muradif Grbović istakao je da koalicija DPS-BS-SD nema alternative u Bijelom Polju.

“Mi želimo napredno, moderno i razvijeno Bijelo Polje, ono koje je bilo i koje će ostati primjer multivjerskog, multinacionalnog i multietničkog sklada. Zato znam da ćemo ostati ujedninjeni i složni i da ćemo u nedjelju svi zaokružiti broj sedam”, poručio je Grbović.

Na večerašnjoj konvenciji “Za dobro građana Bijelog Polja pobjednički, koalicija DPS-BS-SD Milo Đukanović” održanoj u Bijelom Polju govorili su i drugi odbornici sa liste.

Lokalni izbori zakazani su za 27. maj, a osim u Bijelom Polju održaće se i u u Podgorici,  Golubovcima, Šavniku, Žabljaku, Baru, Plavu, Pljevljima, Rožajama, Danilovgradu, i Kolašinu.

Autorka: Sanja Čujović

Foto:  Vladimir Jelić, Drako Braič

Video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SAWEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE