Svečano otvoreni"Majski susreti" u Zatonu

Jubilarni 15. Majski susreti u Zatonu danas su svečano otvoreni tradicionalnim futsal turnirom u kojem je snage odmjerilo šesnaest ekipa iz Crne Gore i Srbije.

Kako je kazao Ivan Bojović iz NVO “21. Maj” turnir je započeo tradicionalnim dolaskom bajkera “Sokolovi” koji donose loptu sa kojom se igraju finalne utakmice.

“ Dodijeljene su i dvije plakete za izuzetan doprinos organizaciji ove  manifestacije, posthumno Marku Dangubiću  bivšem predsjedniku MZ Zaton, a druga plaketa dodijeljena je sportskom radniku iz Bijelog Polja Uglješi – Dudici Rakočeviću” istakao je Bojović .

On je naglasio da je ove godine manifestacija podijeljena u tri segmenta.

“Futsal turnir se danas završava, a manifestacija će biti nastavljena 18. i 19. juna Danima rukometa koji su predviđeni kao takmičenje za mlađe kategorije. U saradnji sa Rukometnim savezom organizovaćemo ovaj turnir u cilju popularizacije tog sporta kod mladih” kazao je Bojović.

On je istakao da će Majski susreti biti završeni 12. i 13. jula Drugim festivalom kratke književne forme koji će biti održan ispre škole "Braća Ribar" u Zatonu.

“Tada je planirano književno veče, ali i promocija  novina “Zaton” istakao je organizator.

Bojović napominje da su “Majski susreti” lijepa prilika za turističku promociju i afirmaciju tog mjesta gdje se ovih dana bilježi velika posjećenost.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Bijelo Polje,generalni sponzori "Nikšičko pivo","Bemax" i "VM Inžinjering" iz Bara

Program su vodili novinari Milovan Novović i Milutin Stešević.

Tekst:Vanja Šabanović

Foto:M.N.