OŠ “Marko Miljanov” proslavila 39. rođendan, Maja Cimbaljević učenica generacije

Uz himnu, recitatorsko-dramski program i dodjelu diploma Luča, Osnovna škola “Marko Miljanov” proslavila je danas 39 godina svog postojanja.

Rezultati koje su učenici škole postigli ove, kao i svih prethodnih godina, učinili su da ova gradksa škola postane jedna od najprestižnijih u Crnoj Gori.

Pozdravljajući sve prisutne, direktorica škole Jasmina Kalić, istakla je da svi koji su bili i koji su danas dio ove škole znaju šta koliko je OŠ “Marko Miljanov”  važna za bjelopoljsku opštinu i cijeli sjever Crne Gore.

“Osnivanje škole davne 1979. godine za Bijelo Polje značilo je otići korak ispred svih. Samo arhitektonsko zdanje predstavljalo je pomak u budućnost. Ipak, godine su učinile svoje i škola više ne izgleda tako. Međutim, nadamo se da ćemo uz zajedničko angažovanje, finansijsku podršku Ministarstva prosvjete, kao i onih koji su prepoznali važnost ove obrazovne ustanove, našoj školi vratiti sjaj koji zaslužuje”, kazala je Kalić.

Ona je napomenula da je u prethodnom periodu Ministartsvo sporta, zajedno sa Lokalnom samoupravom i Ministarstvom prosvjete obezbijedilo sredtcva za adaptaciju fiskulturne sale, koja će prema njenim riječima olakšati nastavu fizičkog vaspitanja i omogućiti talentima da napreduju.

“Takođe, obezbijeđena su sredstva i za rekonstrukciju toaleta, koji već tri godine nijesu u funkciji, a Lokalna samouprava i Ministarstvo prosvjete najavili su i izgradnju novog vrtića, koji se nalazi u okviru škole”, saopštila je direktorica Kalić.

Kalić je zajedno sa pomoćnikom direktora Edinom Numanovićem uručila diplome Luča najboljim učenicima, a za đaka generacije proglasili su Maju Cimbaljević, koja je na današnjoj proslavi istakla da je ponosna što je ova titula pripala njoj.

“Zaista sam jako srećna, sav trud i rad koji sam ulagali prethodnih devete godina sada je krunisan titulom đaka generacije. Veliku zahvalnost za to dugujem prije sve mojoj učiteljici Cici Knežević, kao i svim nastavnicima koji su mi pružili kvalitetno znanje. Nadam se da ću i u daljem školovanju opravdati ovu diplomu i da ostati ponos svoje osnovne škole”, kazala je Cimbaljević.

Diplome Luča dodijeljene su i Anji Gvozdenović, Sari Femić, Iliji Bošković, Renati Rovčanin, Matiji Ćinćur, Stefanu Zindoviću, Dini Kadić, Tomici Vojinović, Jovani Madžgalj, Kuč Ognjenu i Danijeli Karadžić.

Takođe, na današnjoj proslavi uručena su i priznanja učenicima koji su OŠ “Marko Miljanov” predstavljali na raznim takmičenjima. Među se najboljima su se našli Damjan Drobnjak, Maja Cimbaljević, Milja Joksimović, Majra Kasumović, a pohvaljeni su i učenici koji su učestvovali na Smotri dramskog stvaralaštva i na sportskim takmičenjima.

Škola “Marko Miljanov” danas broji 887 učenika, od kojih 16 pohađa nastavu u područnom odjeljenju u Banjem selu, dok su  dva učenika iz područnog odjeljenja Cerovo, a kolektiv čini 73 radnika, 57 u nastavnom procesu, 9  u vannastavom, sedam članova uprave, kao i četiri pripravnika.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE