Počela kampanja “Zablistaću u vrtiću”

Kampanja za povećanje upisa djece u predškolske ustanove, pod nazivom “Zablistaću u vrtiću”, koju je pokrenulo Ministarstvo prosvjete, počela je u Bijelom Polju.

Tim povodom na gradskom trgu je održana predstava Dječjeg pozorišta „Stanković“ iz Nikšića, a mališani vrtića “Dušo Basekić”  izveli su koreografije pripremljenje sa vaspitačima,  ukazujući na zabavan način na značaj predškolskog vaspitanja.

Direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje, Arijana Nikolić Vučinić, kazala je da kampanja ima za cilj da još jednom ukaže roditeljima da boravak u vrtićima doprinosi cjelokupnom razvoju njihove djece, podsjećajući da djeca u predškolskim ustanovama razvijaju kongnitivne vještine, uče prve riječi na engleskom jeziku, sklapaju prijateljstva i time se uče socijalizaciji.

„Uz predan rad vaspitača uče nove pjesme i razvijaju kreativnost, što doprinosi njihovoj većoj spremnosti za prelazak u školsko okruženje. Stoga je jedna od važnijih odluka u roditeljstvu upis djeteta u vrtić“, ističe Nikolić Vučinić, dodajući da u crnogorskim vrtićima trenutno boravi oko 21 hiljada djece, te da je na sjeveru  nakon kampanje “Svi u vrtić”, organizovane 2015. godine obuhvat predškolskim obrazovanjem povećan 20 odsto.

Direkorica JPU “Dušo Basekić” Ida Ćetković  je  kazala  da  je više od 500 djece u našoj opštini neupisano u vrtiće, te da današnjom kampanjom žele da podsjete roditelje da je konkurs za upis u toku.” Konkurs koji je raspisan 14. maja, trajaće  petnaest dana i tada bi roditelji trebalo da predaju dokumenta. Nadamo se da će ove godine u bjelopoljskim vrtićima biti još više mališana nego do sada, jer je još oko 35 odsto djece neupisano”.

 

Tekst: Tanja Dangubić

Foto: Darko Braič

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje.