Dejan Dulović uspješan na brojnim muzičkim festivalima, nove pjesme promoviše širom regiona (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Bjelopoljac Dejan Dulović već dvadeset godina bavi se pjevanjem. Gostujući u emisiji  “Bjelopoljski muzičari” Radija Bijelo Polje, Dulović je pričao o svojim pjesmama, ljubavi prema muzici koju je, kako kaže, zavolio još kao  dječak  slušajući svog oca i  djeda koji su  lijepo pjevali.

„Kao mali sam počeo da se prijavljujem na takmičenja poput „Zlatni glas Bijelog Polja“ i „Zlatni glas Sandžaka“ gdje sam dobio „vjetar u leđa“ da nastavim da se bavim pjevanjem. Svoj prvi album, za koji je muziku i tekst uradio naš Bjelopoljac Ljubiša Bulatović a izdala producentska kuća Renome iz Bijeljine, izdao sam 2006.godine,  počeo je priču Dulović. Tada je, kaže, napravio malu pauzu, da bi ubrzo, potom, i sam počeo da piše tekstove, pa će se četiri pjesme čiji je on autor, naći na narednom albumu koji  planira da izda do kraja godine.

„Sa tim pjesmama sam nastupao na brojnim festivalima širom regiona, a neke od njih su i nagrađivane“ istakao je Dulović.

Na  podgoričkom festivalu „Stare note, novi zvuci“ nastupio je sa pjesmom „Crnom Gorom“ za koju je sam napisao tekst, dok muziku potpisuje Slobo Kovačević, a aranžman Senad Drešević. Već narednog petka Dulović pravi promociju u Beogradu  za pjesmu „Sinovac“ ,koju je takođe sam napisao.

Na pitanje zašto nema nastupa u svom gradu i zemlji, Dulović  kaže  da je najteže uspjeti u svojoj sredini .

„Mmnogo stariji i iskusniji kažu da je najteže uspjeti u svom gradu, a u to sam se i lično uvjerio, pa sam  krenuo težim putem. Promovisao sam se po regionu, a sada imam namjeru da svoje pjesme izvodim i na crnogorskom tržištu“ najavio je Dulović.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević