Kampanjom “ Zablistaću u vrtiću” do većeg obuhvata predškolske djece (video)

Kampanja "Zablistaću u vrtiću", koju organizuje Ministarstvo prosvjete povodom početka upisa u vrtiće bića održana sjutra na gradskom trgu, kazala je Ida Ćetković, direktorica Javne predškolske ustanove “Dušo Basekić”.

Gostujući u Otvorenom studiju, Radija Bijelo Polje, Ćetković je istakla da je cilj kampanje  animiranje djece i roditelja kako bi se na zabavan način ukazalo na značaj predškolskog obrazovanja za razvoj djeteta.

“Kampanja koja se osim u Bijelom Polju održava još u Pljevljima, Rožajama i Plavu,  zamišljena  je  tako,  što će  djeca iz našeg vrtića učestvovati sa tri ritmičke tačke na trgu,  a  pozorišnu predstavu istoimenog naziva  kao i kampanja, izvešće  dječji glumac Šanta Panta. Sve  ovo organizujemo kako bi informisali roditelje da je počeo upis, tako da mogu da obnove upis ili da prvi put upišu djecu u vrtić. Cilj kampanje je i povećanje  obuhvata predškolske djece, kojim nijesmo zadovoljni, jer  nije veći od 35 odsto. Konkurs koji je raspisan 14. maja, trajaće  petnaest dana i tada bi roditelji trebalo da predaju dokumenta. 

Preporuka  Ministarstva  je da upišemo što više djece, ali se I dalje suočavamo sa organičanim smještajnim kapacitetima, iako smo poslednjih nekoliko godina otvorili  dva nova vrtića”, istakla je Ćetković, podsjećajući da u objektima Dječjeg vrtića boravi 970-toro djece, obuhvatajući i djecu na seoskom području.

“U Pavinom Polju, Tomaševu, Zatonu, Njegnjevu, Sutivanu i Kanjama imamo po jednu grupu djece, dok je u Rasovu i Nedakusima organizovan rad sa dvije vaspitne grupe”, dodala je Ćetković.

 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

Foto i video: Vladimir Jelić

 

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE  PREUZIMANJA SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE