Hrvoje Prćić donirao vrijednu zbirku knjiga biblioteci REFESTICON-a

Na 40. SFeraKonu koji je održan proteklog vikenda u Zagrebu jedan od pokretača ove naučno-fantastične konvencije Hrvoje Prćić, donirao je više od 30 naslova za biblioteku REFESTICON-a.

Ovaj ugledni novinar i pisac, urednik hrvatskog izdanja Nacionalne geografije, knjige je uručio direktoru Radija Bijelo Polje Dragiću Rabrenoviću i članu Organizacionog odbora Urošu Vukićeviću, koji su predstavljali Regionalni festival fantastične književnosti iz Bijelog Polja u Zagrebu.


’’Veliko mi je zadovojstvo što će knjige iz moje zbirke imati čitaoce i drago mi je da ih uručim nasljednicima ideje koju smo započeli u ondašnjoj Jugoslaviji još prije 40 godina’’, istakao je Prćić.

’’Sa ciljem da propagiramo naučnu fantastiku kroz književnost prvenstveno, ali i putem filma, muzike i teorije tada smo pokrenuli konvenciju koja danas ima više od 3000 posjetilaca i više desetina programa, pri čemu je mreža festivala proširena u cijelom regionu’’, pojasnio je ovaj Sferosaur.

Rabrenović se zahvalio na vrijednoj donaciji ističući da će ovi naslovi fantastike upotpuniti biblioteku naučne i stručne literature u Bijelom Polju.

’’Znajući da se radi o klasicima fantastične književnosti i knjigama koje se danas rijetko mogu naći uvjereni smo da će ova zbirka biti i edukativnog karaktera za sve ljubitelje žanra i pisce početnike iz našeg grada’’ rekao je Rabrenović, dodajući da je posebno zadovoljstvo što ova donacija dolazi iz privatne biblioteke jednog od utemeljivača sada najveće naučno fantastične konvencije.

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE  PREUZIMANJA SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE