Učenici muzičke škole večeras opravdali nagrade osvojene u Herceg Novom

Prvi godišnji koncert učenika muzičke škole, održan je večeras pred brojnom publikom u velikoj sali Centra za kulturu.

Sugrađanima su se predstavili učenici koji su osvojili veliki broj nagrada na 45. Festivalu mladih muzičara Crne Gore, koji je održan u Herceg Novom, i to sedam zlatnih lira, četiri srebrne, isti broj bronzanih i pohvala.

Direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot, kazala je da su djeca kao i uvijek bila odlična, i da su opravdali očekivanja.

,,Tokom ovog mjeseca ćemo ispratiti još jednu generaciju po šestogodišnjem nastavnom planu, i prvu generaciju po novom nastavnom planu. Broj osvojenih nagrada na ovogodišnjem Državnom takmičenju svrstava nas u red najuspješnijih muzičkih škola u Crnoj Gori”, istakla je Hot.

Predani rad profesora i učenika ove škole, dokazuje da je protekla školska godina bila veoma uspješna, a biće upamćena po brojnim koncertima, festivalima i nagradama.

,,Ponosni smo na sve nagrade, a posebno na podatak da je posljednjih 16 godina naš Zlatni hor najbolji u državi, a svih godina sa njima je radila profesorica Jelena Đaković”, zaključila je direktorica Hot.

Na ovogodišnjem državnom takmičenju Zlatne lire osvojili su: Ajša Badžić(flauta) i Emin Pilica (gitara); Matija Veličković (gitara) i Vladimir Kuč (flauta); Dječiji hor BP; Sara Kurgaš (gitara); Anja Cmiljanić; Emina Višnjić (violina); Laura Miladinović (klavir) i Vladimir Kuč (flauta). Srebrne su pripale: klavirski duo Larisa Martinović i Adrijan Štulić; Lana Španjević (flauta) i Marija Čuljković (klavir); Jana Perović (violina) i Tarik Hadžajlić.

Večerašnji koncert zatvorili su članovi Dječijeg hora muzičke škole, njih 50 u sastavu, pod dirigentskom palicom profesorice Jelene Đaković, koji su i ove godine, kao i prethodnih, osvojili prvo mjesto na državnom takmičenju. Korepetitor hora je profesorica Milena Đurović.

Bronzane lire: Balša Jovanović (harmonika); Anida Pilica (flauta) i Anja Cmiljanić (gitara); Emina Višnjić (vioina) i Slađa Femič (gitara); Elid Pilica (harmonika).

Pohvale su dobili Helena Fatić, Jovana Obradović, Slađa Femić, kombinovani duo Ivana Mrdak i Jovana Obradović.

Program večerašnjeg koncerta vodile su učenice Nina Husović i Džejla Kanalić.

Tokom ovog mjeseca, učenici muzičke škole učestvovaće na takmičenjima u Bečeju, Tivtu i Valjevu.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE