Izborna lista Savez za pomirenje - Svetislav Perišić "Život ne može da čeka"predstavila izborni program

Izborna lista Savez za pomirenje - Svetislav Perišić "Život ne može da čeka" predstavila je predizborni program za lokalne izbore u Bijelom Polju, čiju okosnicu, kako su saopštili, čine brojni infrastrukturni projekti.

“Odbornici u Skupštini Opštine Bijelo Polje izabrani za ove liste između ostalog zalagće se za izgradnju puta prema Đalovića pećini, eliktrifikaciju planine Bjelasice, izgradnju vodovoda Zaton, izgradnju gradskog vrtića, moderne autobuske stanice, šetališta pokraj Lima, gradskog bazena i rekonstrukciju gradskog stadiona. Takođe, Savez za pomirenje će tražiti i da se rekonstruišu putni pravci Kisjele Vode - Lećevište, Rasovo - Njegnjevo - Bistrica, Brzava - Prijelozi, Lozna - Sipanje - Korita, Kovren - Gorice i Tomaševo – Sokolac”, kaže se u saopštenju dostavljenom medijima.

 U programu izborne liste piše i da će se SZP zalagati za izgradnju stambene zgrade za ljekare specijaliste koji rade u Bijelom Polju, a od Opština Bijelo Polje tražiće da njenu izgradnju finansira u visini od 70% od ukupne cijene koštanja. Poseban dio programa posvećen je selu i poljoprivredi, pa će odbornici Saveza za pomirenje insistirati da se višestruko povećaju davanja iz lokalnog budžeta za poljoprivrednike. Program sadrži i finansijsku podršku po zaposlenom u novootvorenim preduzećima i povećanje visine stipendija za najbolje studente.  Neke od stavki u programu su i formiranje lokalne televizije, profesionalizacija bjelopoljskog pozorišta i početak radova na izgradnji zgrade gradske biblioteke.

U ”Savezu za pomirenje” smatraju da se sve što je planirano  može realizovati u narednom četvorogodištu i očekuju da ovaj program dobije podršku građana Bijelog Polja.